Expositors

Expositors

Participa a la 36a Setmana del Llibre en Català


Ja està obert el període d'inscripció d'activitats per als expositors a la 36a SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ


Inscripció d'activitat Inscripció d'activitat especial

DESCARREGA'T AQUÍ EL MANUAL DE PROGRAMADORS

Expositors


Abacus

Mòdul 50-51


Abacus Cooperativa vol ser el referent proper, amable i de confiança en l'àmbit educatiu, cultural i del lleure, que evoluciona amb les necessitats de les persones i les llars. El nostre compromís social i amb el País són part essencial dels valors bàsics de la cooperativa, sent presents a Catalunya, el País Valencià i a Mallorca.

Adesiara Editorial

Mòdul 44-45


Adesiara és una editorial petita i independent formada per persones que volen aprofitar la seva experiència en els diferents àmbits del món de l’edició per a elaborar llibres de qualitat. Amb la ferma voluntat de treballar per la cultura del país, i deixant en un segon terme els interessos crematístics —conscients, tanmateix, del risc que això comporta—, apostem de manera exclusiva pel llibre en català i donem una importància especial a la incorporació a la nostra llengua, mitjançant traduccions acurades, d’algunes de les obres més destacades de la literatura universal de tots els temps.

Adia Edicions

Mòdul 35


AdiA Edicions és una editorial especialitzada en poesia, en passió i en acció literària de carrer. La revolució de les lletres és l'argument, i la llengua, l'eina i l'arma de futur.

Alba Editorial

Mòdul 53


Creada el 1993 amb vocació eminentment literària, Alba Editorial va iniciar el 1995 la col·lecció Alba Clàssica amb Mansfield Park de Jane Austen i Mont-Oriol de Guy de Maupassant, a partir dels quals es va convertir -fins avui- en un referent en l'edició de clàssics universals en espanyol. Amb ja gairebé 300 títols en aquesta línia, el seu catàleg abasta des de finals del segle XVIII fins a principis del segle XX, amb autors que van de Goethe a Thomas Mann, d'Émile Zola a Antoine Saint-Exupéry, de les germanes Brontë a Edith Wharton, de Puixkin Txékhov, amb títols en molts casos inèdits en llengua castellana i amb noves i aclamades traduccions.

Albertí Editor

Mòdul 10


Llibres d'Albertí Editor entretinguts, curiosos, tafaners, interessants, peculiars, divertits… tots il•lustrats! Si vols fer un "tastet" de cada llibre, llegir un capítol, veure imatges… visita la nostra web

Alfaguara Llibres infantils i juvenils

Mòdul 62


Alfaguara I & J busca unir la millor literatura per als més joves, i les nostres col•leccions reflecteixen aquest afany de qualitat adaptada als gustos dels lectors. El seu catàleg engloba diferents col•leccions per edats, totes elles orientades en una doble direcció: la de donar cabuda als grans clàssics de la literatura, sense oblidar, al mateix temps, les tendències més punteres a nivell internacional. Entre els llibres destinats als més petits, seguint una línia lúdica i innovadora que propiciï la imaginació, comptem amb autors com Roald Dahl, Michael Ende, Tonya Hurley, en el pla internacional, o María Frisa, en l'àmbit nacional. Amb una clara vocació experimental i amb el propòsit de reflectir la panoràmica actual en tots els seus nivells, Alfaguara Juvenil engloba diferents sèries de temàtica distòpica, realisme romàntic o thriller d'autors com Stephenie Meyer, Laini Taylor o Elizabeth Eulberg. A més, la col•lecció Biblioteca Indie, amb grans best-sellers com Eleanor & Park, de Rainbow Rowell, o Els avantatges de ser un marginat, de Steven Chbosky, busca una tendència realista de caire més profund.

Aloma Editors

Mòdul 42


A Aloma ens agraden els llibres. Ens agrada llegir-los, tocar-los, admirar-los. Saber que hi són. Ens agrada fer-los, també. Sense presses, amb amor, amb tota la dedicació que l’ofici més bonic del món demana. Uns entusiastes. De vegades amb un punt de bogeria. Pensem que amb això dels llibres ens farem rics. No de diners. Rics de veritat. I des d’Andorra cap al món.

Amat

Mòdul 22-23


La línia Amat, de llibre pràctic, segueix molt de prop les innovacions que es produeixen en camps com Alimentació i Nutrició, Salut i Medicina, Teràpies Alternatives, Creixement interior o Relacions personals, entre d'altres. L'objectiu és treure a la llum títols que ajuden als nostres lectors a augmentar la seva qualitat de vida i trobar l'harmonia de cos, ment i esperit. Les nostres publicacions poden trobar-se en format paper a les llibreries d'Espanya i Llatinoamèrica, i en format e-book en totes les plataformes existents. A més, tenim disponible un catàleg de més de tres-cents títols de cada segell, perquè som una editorial de fons que va més enllà de les modes i que cuida els seus autors; un valor afegit que el nostre públic sap apreciar.

Ambit Serveis Editorials

Mòdul 28


Àmbit és una editorial ubicada a Barcelona. Al llarg dels seus més de 30 anys d'història s'ha especialitzat principalment en l'edició de llibres d'art, fotografia, il•lustrats.

Anagrama

Mòdul 26-27


Anagrama, editorial fundada el 1969, ha publicat més de 3.500 títols. Des d'un inici s'ha caracteritzat per la recerca de noves veus és a dir, l'aposta pels possibles clàssics del futur tant en narrativa com en assaig; el rescat de clàssics negligits o introbables del segle XX, i l'exploració al voltant dels debats polítics, morals i culturals més significatius del nostre temps. Des de 2014 ha reprès l'edició en llengua catalana amb la col•lecció Llibres Anagrama.

Anem Editors

Mòdul 42


Anem Editors neix a Andorra l’any 2007. Ho fa sense grans ambicions, conscient de les limitacions que representa editar a l’espai territorial on veu el dia. Neix, malgrat tot, amb la voluntat de contribuir a la promoció d’autors, tant de dins com de fora del Principat, que escriguin sobre temes que tinguin les muntanyes del Pirineu com a teló de fons i com a protagonistes les persones que han fet de la serralada el seu espai de vida. L’objectiu confessat és el d’aportar material generador de reflexió i de debat, elements essencials per al progrés de tota societat. Anem Editors, com a editorial andorrana que és, es proposa treballar amb un interès clar: Andorra. Amb aquesta intenció procura aportar eines per entendre i fer entendre el país, tant des de dins mateix com des de fora, a fi de ser capaços d’eixamplar la mirada. Des de la muntanya estant també es pot tenir una visió universal i, fins i tot, menys deshumanitzada que no pas des d’altres horitzons. Ha de ser possible, doncs, aportar el nostre granet de sorra en una reflexió que, al cap i a la fi, ha de ser global.

Angle Editorial

Mòdul 59-60


Angle Editorial és una editorial generalista que enguany fa 25 anys. Publiquem novel•la, assaig, llibre il•lustrat, llibre d'actualitat, divulgació i clàssics en petit format. Apostem per la qualitat en el procés d'edició i tenim un equip magnífic de traductors i correctors. Ens sentim joves, amb il•lusió i amb ganes de continuar connectant amb tot tipus de lectors.

Animallibres

Mòdul 38-39


Animallibres és un segell editorial especialitzat en literatura infantil i juvenil que aposta per una literatura de qualitat que ajudi els nens i les nenes a créixer amb històries divertides, màgiques i originals. Tenim com a objectiu fomentar la lectura, amb llibres adaptats als interessos dels joves lectors, i amb una edició acurada tant pel que fa al text com a les il·lustracions. A més, volem col·laborar amb la tasca dels mestres amb propostes didàctiques que ajudaran els educadors a fer gaudir de les lectures i treure’n el màxim profit. És per això que apostem per una oferta diversificada amb més d’una dotzena de col·leccions : llibres de cartó per començar a llegir, en català o en anglès; per treballar-hi valors o senzillament per divertir-se; àlbums il·lustrats per deixar-se captivar; històries de detectius, de màgia, per fer-se un tip de riure, aventures per descobrir el que amaga la ciència i un grapat de relats per gaudir del plaer de la lectura des de ben petits. A Animallibres som conscients també de la necessitat de fer activitats d’animació lectora a les escoles al voltant de les lectures comunes que fan els alumnes. En aquest sentit proposem un programa d’animació amb el qual els alumnes puguin entrar en contacte amb autors i il·lustradors i altres professionals de l’animació a la lectura. Et convidem a visitar el nostre catàleg. Endinsa't en el món d'Animallibres!

Ara Llibres

Mòdul 19


Ara Llibres és una editorial cooperativa al servei de la cultura catalana, compromesa amb la innovació i amb vocació internacional. Treballem amb una aposta ferma per a la generació d’idees, la creativitat i la innovació. Publiquem llibres sota dos segells clarament diferenciats: . Ara Llibres. Llibres de no ficció en català per al gran públic. . Amsterdam Llibres. Literatura de ficció de qualitat amb autors de referència.

Arcàdia

Mòdul 26-27


Arcàdia és un segell editorial independent creat amb la voluntat d’oferir un catàleg de textos escollits que contribueixin a la difusió de la història de les idees i de les seves manifestacions contemporànies. El 2014 Arcàdia incorpora una línia de llibres infantils, «la meva arcàdia», per estimular l’esperit crític entre els lectors més joves. Llibres d'assaig i programes públics per a la difusió del pensament i la història de les idees.

Arola Editors

Mòdul 25


Arola Editors és una editorial amb seu a Tarragona fundada l’any 1998. D’aleshores ençà ha emprès cinc línies editorials d’una trajectòria continuada i consolidada en el món de l’edició catalana: Edicions de literatura catalana: Tant contemporània com de clàssics catalans en els tres gèneres literaris (narrativa, poesia i teatre) així com la publicació de traduccions literàries. En aquesta línia s’emmarquen les col·leccions: “La gent del Llamp”, tots els gèneres; “Biblioteca Catalana” de clàssics catalans; “La Miloca”, de narrativa contemporània; “Opera Prima”, d’autors novells; “Dàctil”, de poesia contemporània; “La imatge que parla”, de poesia i fotografia; i “Textos a part”, de teatre contemporani. Edicions de llibres d’art, llibres de fotografia, reproducció de pintures, catàlegs, fotografia històrica. Edicions de llibre infantil, contes, llibres de música, cançoners, poesia infantil. Edicions d’excursionisme i natura, guies, reportages, medicina. Edicions d’història i assaig, tant local com general. Les col·leccions que abraça aquesta línia editorial són les següents: “Atenea”, “Quaderns d’Art, Símbol i Pensament”, “Microhistòria”, “Els llibres del Consell”, “Morera”, “Biblioteca de recerca”.

Art Innova

Mòdul 36


Art Innova és una empresa formada per diversos professionals vinculats des de fa molt de temps al món editorial, que a través de la seva experiència han volgut fer un homenantge al llibre i a la literatura catalana. El primer projecte llançat al mercat ha estat un faristol únic i exclusiu, el qual reflexa la llengua, la cultura i els valors del conjunt dels Països Catalans.

Associació d'Editors d'Andorra

Mòdul 42


L’Associació d’Editors d’Andorra, l’Associació Llibre del Pirineu i el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra participen a La Setmana amb l’objectiu de promoure els llibres i els escriptors pirinencs i andorrans. Agrupa els principals segells actius del Principat d’Andorra, amb l’objectiu de donar suport a la producció editorial andorrana, Editorial Andorra, Editorial Límits, Anem Editors, Aloma Editors, Editorial Mesclant i Revista Col·lectiu Portella.

Associació d'Editors del País Valencià

Mòdul 61


AEPV es centra en la promoció i difusió dels llibres i publicacions editats per les editorials valencianes.

Associació Llibre del Pirineu

Mòdul 42


L’Associació Llibre del Pirineu es va crear el 2010 amb la voluntat de promoure els llibres produïts dins l’àmbit territorial pirinenc i els seus autors.

Barcanova

Mòdul 55-56


Editorial Barcanova és una empresa fundada l'any 1980. Les seves publicacions s'engloben en dos àmbits. En primer lloc, els llibres i materials escolars, elaborats amb la voluntat d'oferir eines eficaces per als alumnes i que potenciïn la tasca del professorat. En segon lloc, obres literàries per a totes les edats: primers lectors, literatura infantil, llibres per a joves i literatura per a adults. Des dels seus inicis, l'activitat d'Editorial Barcanova ha estat plenament integrada en el teixit educatiu i cultural de Catalunya i vinculada, molt íntimament, a la difusió de la llengua i la cultura catalanes. Amb més de trenta anys d'existència, Editorial Barcanova continua responent als nous reptes de cada dia i millorant amb l'ajuda dels molts amics que ens acompanyen en aquest viatge.

Baula

Mòdul 50-51


Baula va ser fundada el 1993 a Barcelona, vinculada al Grupo Edelvives. Des d’aleshores, hem publicat materials per a diferents etapes educatives (Educació Infantil, Educació Primària, ESO i Batxillerat) i llibres de literatura infantil i juvenil que abasten des de zero fins a setze anys.

Beascoa

Mòdul 62


Aquest segell porta més de tres dècades publicant llibres per als lectors més joves. Des de 2001 forma part de la divisió infantil de Penguin Random House. El seu catàleg, amb més de 1.500 títols, està centrat en l'àmbit exclusivament infantil (de 0 a 7 anys) i es distribueix en tots els territoris on és present el grup editorial. La trajectòria històrica de Beascoa ha estat sempre atenta al desenvolupament de conceptes editorials i formats nous; tots ells, projectes dirigits als lectors més joves, amb la intenció de simultanejar l'aprenentatge i la diversió. Per tal d'arribar al màxim nombre de joves lectors, Beascoa també s'ha fet un lloc en el seu catàleg per als personatges més populars de l'escenari infantil. Així, llibres tendres i didàctics com els de Peppa Pig, Valeria Varita, Elmer, Beatrix Potter, el Peix Irisat o els referents pedagògics de Fisher-Price i Dora la exploradora, conviuen amb sòlides propostes locals, profusament il•lustrades i més tradicionals.

Ben Vil

Mòdul 22-23


BEN VIL , SA neix l'any 1958 de la mà del Sr. Eduardo Beneyto i de la seva esposa Mª. Àngels Vilalte amb el nom de BEN TOR com a empresa familiar que es dedica a la venda i distribució de llibres al major i al detall, amb seu a Barcelona. En L'any 1988 es converteix en societat anònima i canvia l'antic nom per l'actual (BEN VIL , SA).

BiraBiro

Mòdul 12-13


Després d’uns quants anys d’experiència en el sector editorial ens vam decidir a fer realitat una idea que ens acompanyava des de feia temps: tirar endavant el nostre propi projecte dedicat a la literatura infantil i juvenil. A BiraBiro ens agrada llegir per llegir, perquè llegir és aprendre, descobrir, distreure’s, passar-s’ho bé, plorar, formar-se, riure, jugar, créixer… El nostre desig és oferir-vos propostes de títols engrescadors, desenfadats i potser transgressors, però sempre amb el rigor i la qualitat que són inherents en l’amor pels llibres i que volem que defineixin sempre el segell BiraBiro. Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquesta aventura.

Blackie Books

Mòdul 55-56


Blackie Books És Una petita editorial independent fundada a Barcelona el 2009. Es distingeix per la seva catàleg eclèctic,que va des dels clàssics fins al àlbum infantil,Passant per l'assaig del pop i la literatura contemporània, així com per els seus dissenys cuidats en tapa dura de gran qualitat.

Bridge

Mòdul 6-7


BRIDGE és un pont entre generacions. Va dirigit a un públic de joves adults i d’adults joves, d’aquells que volen aprendre coses, que necessiten eixamplar el seu món, que busquen un nou camí. A BRIDGE els llibres són tan únics com els seus lectors. Sorprenen en el fons, en la forma, en l’estil, el contingut. Provoquen, fan riure, són contundents. Mesclen gèneres, salten de la ficció a la no ficció, creen formats, mai tenen por.

Bromera Edicions

Mòdul 38-39


A Bromera ens esforcem per oferir als lectors obres literàries de qualitat que fomenten el plaer per la lectura. El catàleg de Bromera està format per gèneres molt diversos i per col·leccions adreçades a totes les edats, combina l’experiència de trenta anys de trajectòria amb el dinamisme d’un equip jove que aposta per la innovació i l’ús de les últimes tecnologies en benefici del món del llibre i la lectura. La trajectòria de Bromera està històricament compromesa amb el món de l’educació i amb valors culturals, ecològics i solidaris. L’oferta literària de Bromera, amb autors i autores de tot l’àmbit lingüístic i traduccions d’escriptors internacionals, es complementa amb una proposta creixent i sòlida de treballs lexicogràfics i de materials curriculars i complementaris per a l’ensenyament.

Bruíxola

Mòdul 30-31


Cafè Central Poesia

Mòdul 32


Cafè Central és una editorial independent fundada el 1989, que edita bàsicament poesia. Té tres col•leccions: • Jardins de Samarcanda (des de 1992). Ha publicat 86 títols, la meitat dels quals, traduccions de poetes estrangers. en coedidció amb Eumo. • Balbec. Llibres en la frontera entre la narrativa i la poesia. • Ferida Oberta. Llibres de reflexió sobre la poesia. En coedició amb AdiA.

Capital Books

Mòdul 59-60


Capital Books neix amb la vocació de publicar llibres per ser llegits i gaudits. Literatura d’entreteniment en català i de qualitat. Llibres que ens faran tornar a llegir. Capital Books és un segell creat per 9 Grup Editorial, format per Angle Editorial i Cossetània Edicions.

Casa Anita Llibres

Mòdul 55-56


Casa Anita Llibres és una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil i àlbums il•lustrats per a infants i adults. Estem al bell mig del barri de Gràcia, en els baixos d’un edifici de principis de segle als voltants del mercat de la Llibertat. A Casa Anita ens agrada el que fem, sabem perquè ho fem i en el que creiem. • Creiem que els llibres per a infants han de ser bons llibres: bons textos, bones imatges i boniques edicions. • Creiem en les il•lustracions ben fetes i en el seu gran valor en la construcció narrativa dels àlbums il•lustrats. • Creiem en els llibres per a infants i joves com a obres literàries i artístiques i no eines exclusivament pedagògiques. • Creiem que els bons llibres estan per sobre de modes, valors o “èxits” de vendes. • Els bons llibres no passen mai de moda. • Un bon llibre per a infants és també un bon llibre per a adults.

Casa del Llibre

Mòdul 52


Casa del Llibre és una llibreria ubicada al cor de Barcelona des de l’any 2000. La nostra intenció és ser una llibreria de referència en llibres de fons en totes les àrees i al mateix temps, estar al dia en les novetats editorials. El que més ens agrada als llibreters de Casa del llibre és recomanar als lectors totes aquelles lectures que ens han entusiasmat o que creiem que poden entusiasmar al lector.

Catedral

Mòdul 6-7


CATEDRAL són llibres sobre mons únics i suggeridors, ja siguin ficticis o reals. I és que l’editorial també publica obres de no ficció que ens fan canviar la nostra manera de mirar la realitat.

Club Editor

Mòdul 62


Club Editor és una editorial independent que publica literatura contemporània en català. Va ser fundada el 1959 per dos escriptors, Joan Sales i Xavier Benguerel. La seva col·lecció “El Club dels Novel·listes” era la plataforma on Mercè Rodoreda publicava les seves novel·les. Incerta glòria, de Joan Sales, és una de les obres capitals del segell, que cultiva el long seller. La proporció d’autors catalans traduïts a altres llengües hi és important. El secret per aconseguir-ho: triar bé les obres i treballar els textos a fons. Al costat d’aquesta col·lecció, Club Editor publica cròniques i epistolaris a “La Cara fosca de les Lletres” i ha creat “La Dula” per acollir-hi els llibres que volem publicar encara que no encaixin en cap línia editorial. A casa nostra hi conviuen tots els representants de la prosa, siguin clàssics o moderns: novel·les, contes, assaig disfressat de ficció, novel·la gràfica... No som aficionats a les línies sinó a les obres que val la pena llegir.

Coco Books

Mòdul 53


Els autors de les nostres publicacions estan dotats d'una especial sensibilitat, gràcies a la influència de les seves professions: disseny gràfic, disseny industrial, arquitectura i biologia. Pares i adults trobaran un mitjà per compartir un contingut ple de reflexions divertides, on el nen aprèn, crea i pensa. COCO BOOKS sorgeix en observar la forma en què els nens es relacionen amb el seu entorn. És fruit també de l'admiració que sentim pels petits, per la seva capacitat de sorpresa, la seva curiositat incansable, la seva necessitat de fer descobriments constants i d'aprendre. La seva mirada sobre les coses és sempre nova, i per això perceben el món d'una forma diferent a com ho percebem els adults. Coco Books, a través de les seves publicacions, respon a les seves inquietuds, ajudant-los a pensar i a desenvolupar la seva creativitat

Columna

Mòdul 50-51


Columna Edicions, fundada l'any 1985, va irrompre amb èxit en el món editorial català amb la vocació de crear lectors mitjançant la publicació d’autors estrangers com ara Tom Sharpe, David Leavitt, Bret Easton Ellis, Jay Mclnerney, Woody Allen i la recuperació de grans obres clàssiques per al seu catàleg, com la monumental A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, o Viatge a Itàlia, de Goethe, a la vegada que editava joves autors catalans. Actualment disposa d'un dels millors catàlegs d'obres d'autors catalans, entre els quals es troben Emili Teixidor,Ferran Torrent,Empar Moliner, Maria Barbal,Toni Soler, Antoni Pladevall,Albert Villaró,Sílvia Soleri Martí Gironell, combinat amb la publicació de traduccions d’autors de gran actualitat com ara Jonathan Franzen, Tom Wolfe, Mathias Enard, Åsa Larsson, Federico Moccia o Stieg Larsson. El seu catàleg està integrat principalment per obres de narrativa, tot i que actualment, a causa de la diversificació de gèneres, publica també obres de no-ficció. Durant els últims anys Columna ha experimentat una gran expansió pel seu coneixement de les necessitats del lector en català, per una política de vendes pròpia d'un mercat normalitzat i per apostes pioneres en l'àmbit de l'edició, com ara la publicació dels anomenats llibres mediàtics. Convoca el premis Nèstor Luján de Novel·la Històrica. Publicaels següents premis de novel·la: Premi PrudenciBertrana, Premi Pin i Soler i Premi Carlemany per al Foment de la Lectura.

Comanegra Editorial

Mòdul 6-7


Comanegra és una editorial independent barcelonina, que neix amb la voluntat d'aportar propostes originals i fresques al lector, centrades en la difusió cultural i artística, la narrativa d'emocions i de creixement personal, oci i gastronomia, així com en àlbums il•lustrats per a nens i joves. Treballem els llibres amb cura i il•lusió i apostem per la producció local, amb la recent creació del segell Llibre Local.

Combel Editorial

Mòdul 6-7


Combel Editorial és un segell que des de l'any 1989 edita llibres il•lustrats per a nens i nenes amb la intenció de posar al seu abast uns materials de qualitat que els acompanyin en la seva formació com a lectors. El nostre catàleg comprèn un ventall molt ampli de títols, des dels llibres de roba o de bany i els llibres de tot cartró per als més petits, fins als contes i els llibres de coneixements per als nens i nenes fins a nou anys. La selecció dels materials que editem es fonamenta en dos principis bàsics: la presència d'un valor educatiu al darrere, i l'exigència de qualitat, tant pel que fa al text com a la il•lustració. Aquests principis es tradueixen en el desig de recollir les propostes més interessants dels autors i il•lustradors nacionals, i el propòsit de fixar-nos en el que s'edita a l'estranger per traslladar els projectes més innovadors al nostre àmbit cultural.

Companyia Central Llibretera

Mòdul 26-27


La Central es va fundar a Barcelona l'any 1995 amb l'objectiu de dur a terme un projecte llibreter únic, homogeni i que fes incís en la mediació cultural. És per això que La Central prima la selecció bibliogràfica, proporcionant un fons ric i diversificat especialitzat en l'àmbit de les Humanitats (Antropologia, Arquitectura i Disseny, Art, Cinema i Fotografia, Estudis clàssics, Filologia, Filosofia, Història, Narrativa, Poesia, Teatre i Arts escèniques, Ciències socials i Estudis culturals). Així mateix, La Central para una atenció especial a l'edició internacional, de manera que la llibreria sigui una eficaç corretja de transmissió dels principals corrents intel.lectuals del moment, així com un efectiu servei d'informació per als lectors. Actualment, el 40% del fons bibliogràfic de La Central està conformat per llibres internacionals, entre els quals s'inclouen les principals novetats editorials en llengua francesa, anglesa, italiana, alemanya i portuguesa.

Corimbo

Mòdul 55-56


¡Vint anys! El 1998 vam fundar Editorial Corimbo conjuntament amb l'editorial francesa l'École des Loisirs. Després de gairebé quinze fantàstics anys junts, el 2013 va arribar el moment de seguir en solitari el nostre camí. Gràcies, Jean, Arthur, Jean-Louis i Isabelle per la vostra confiança i ajuda en aquests intensos anys. Ara, Editorial Corimbo és una petita editorial barcelonina, independent i familiar. Som, per tant, una editorial mediterrània que parafrasejant J. M. Serrat "porta el seu llum i la seva olor per allà on vagi". Després centenars de textos, d'històries i milers d'il·lustracions, hem arribat fins aquí amb enorme energia i ganes de continuar publicant bells llibres per a nens. La nostra ambició no és altra que la de fer que s'ho passin bé, molt bé, amb un dels nostres llibres. Maurice Sendak, Arnold Lobel, Margaret Wishe Brown, Robert McCloskey, Margaret Williams, Astrid Lindgren són alguns dels autors "clàssics" que anem rescatant per al nostre catàleg. Mario Ramos, Komako Sakai, Kitty Crowther, Chris Raschka, Claude Ponti o Beatrice Alemagna, entre molts altres, l'enriqueixen. En definitiva, un catàleg amb els millors autors, tant clàssics com contemporanis, va conformant la nostra proposta. Són autors i il·lustradors, tots ells, amb la increïble capacitat de fer harmoniosa aquesta difícil equació entre un text i una il·lustració per convertir-la en ... màgia! Publiquem pocs llibres a l'any, per tant, cada un d'ells és llegit i rellegit un milió de vegades. No encertem sempre amb el gust dels nostres petits lectors. Això és impossible. Això sí, tots els llibres que publiquem ens apassionen i això és un plaer. Davant els múltiples desafiaments en el món del llibre, el nostre futur descansa en els nostres amics naturals: famílies, biblioteques, professors, educadors, prescriptors i, per descomptat, llibreries sense les quals, evidentment, no existiríem.

Cossetània Edicions

Mòdul 57-58


Cossetània Edicions és una editorial generalista especialitzada en la publicació de llibres sobre natura, esport, excursionisme, cuina (general i saludable), turisme i cultura popular, que aposta també per la divulgació científica, el llibre pràctic i d’altres temes d’interès actual, i que compta també amb una creixent línia infantil relacionada amb la mateixa temàtica. Publica un centenar de llibres a l’any.

Cruïlla

Mòdul 50-51


Cruïlla és una editorial dedicada a la publicació de llibres de literatura infantil i juvenil i materials educatius per a les escoles. El Vaixell de Vapor i Gran Angular són les col·leccions més conegudes i emblemàtiques de l'editorial. Cruïlla pertany al grup editorial SM, present en diversos països d'Amèrica Llatina. Tant Cruïlla com el grup destinen els beneficis a programes i obres de caire social que gestiona la Fundació SM. Cruïlla és un punt de trobada d'autors, il·lustradors, editors i professionals diversos que fan possible la publicació d'obres literàries i materials didàctics de qualitat per a infants i joves. La nostra voluntat és oferir continguts i serveis culturals i educatius que siguin un instrument d'utilitat i d'ajuda a totes les persones que treballen per fer una societat més lliure i humana, ja sigui des del món de la cultura i l'educació com des de la família o altres àmbits d'influència.

Destino

Mòdul 50-51


Edicions Destino ha editat des de la seva creació el 1942 als més importants escriptors espanyols de la segona meitat del segle XX: Miguel Delibes, Fernando Arrabal, Camilo José Cela, Álvaro Cunqueiro, Jesús Fernández Santos, Juan Goytisolo, Carmen Laforet, Carmen Martín Gaite, Ana María Matute, Josep Pla, José Luis Sampedro, Rafael Sánchez Ferlosio, Ramón J. Sender i Gonzalo Torrent Ballester. Així mateix, ha contribuït a l'èxit de noves generacions de narradors amb l'edició d'obres d'autors com Manuel Vicent, Francisco Umbral, Juan José Millás, Rosa Regàs, Eugenio Trías, Rafael Argullol, Carme Riera, Valentí Puig, Andrés Trapiello, Antonio Soler, Lorenzo Silva o Lucía Etxebarria. Entre els autors estrangers incorporats al catàleg de Destinació a través de magnífiques traduccions destaquen Bohumil Hrabal, George Orwell, Doris Lessing, Naguib Mahfuz, Sebastian Haffner, Andrea Camilleri, Per Olov Enquist, DBC Pierre, Yann Martel, Mihail Sebastian, Elfriede Jelinek o Leo Perutz.

Días Contados

Mòdul 26-27


Días Contados és una societat de responsabilitat limitada sense particular ànim de lucre, depenent, barcelonina i per tant bilingüe, liberal, afable, modesta i amant de la literatura, que edita en traduccions cuidades al català i al castellà, sense distinció, amb data de caducitat i sota presentació austera i polida, petits textos majors dels lletres contemporànies pel sol gust de fer-ho: Akutagawa, Bergounioux, Caillois, Ceronetti, Gadda, Gracq, Green, Léautaud, Mancinelli, Ponge. Benvingut siguis, amic lector.

Edicions 62

Mòdul 52


Edicions 62 va néixer l’any que li dóna nom. Exactament, per Sant Jordi del 1962, quan va aparèixer el primer llibre de la nova empresa: Nosaltres els valencians, de Joan Fuster. En molt poc temps, i a desgrat d’unes circumstàncies que no eren ni políticament ni econòmicament favorables, l’editorial va arribar a ser com la volien els seus fundadors, Ramon Bastardes i Max Cahner: una editorial generalista, universal i moderna. En aquest sentit, va ser decisiva la tasca de qui n’ha estat director literari durant prop de 40 anys, Josep M. Castellet. Al llarg de la seva trajectòria, que s’ha mantingut coherent a desgrat de les vicissituds històriques i empresarials, Edicions 62 ha constituït un catàleg de més de 4000 títols, que es caracteritza per la diversitat i la riquesa. Edicions 62 ha estat pionera, a Catalunya, en la incorporació d’escriptors contemporanis de tots els camps i procedències, i ha promogut també, per mitjà de col·leccions específiques, la difusió dels clàssics universals de la literatura i del pensament i dels clàssics de la literatura catalana. Publica obres de pràcticament tots els gèneres i en totes les modalitats d’edició: poesia, teatre, narrativa, assaig, biografies i memòries; edicions de butxaca, llibres de text i edicions escolars d’obres literàries; diccionaris i enciclopèdies, grans obres il·lustrades, etc. El seu ritme actual de publicació és d’una centena de títols nous cada any.

Edicions Cal·lígraf

Mòdul 32


Som una editorial amb seu a Figueres. La nostra línia editorial se centra bàsicament en la literatura: recuperació d'obres clàssiques actualitzades amb estudis introductoris; traduccions i, evidentment, obres de creació d'autors actuals. També publiquem els llibres infantils en català de Dani Torrent (Piu-piu, Àlbum per a dies de pluja...). Publiquem també una revista literària en format llibre, Encesa Literària (de moment dos volums, el darrer dedicat a Maria Àngels Anglada).

Edicions Casablanca

Mòdul 34


El Mas Casablanca és una casa de pagès tradicional, que esta oberta el públic des de fa 23 anys. Durant la setmana ens venen a visitar escoles d’arreu de Catalunya i els caps de setmana organitzem visites per a famílies i per a grups El contacte directe amb els nens i nenes que ens visiten des de fa anys, ens ha fet evident l' interès que hi ha pel món rural i la vida a pagès. Arrel d’això hem creat els contes d’en Fermí i la Valentina, combinant la nostra experiència amb el talent creatiu de Scaramuix, per tal de posar a l'abast de tothom els coneixements que tenim sobre aquest món. Els ratolins de Mas Casablanca ens ensenyaran el món de pagès, viuran aventures, viatjaran i coneixeran un munt de personatges, sempre relacionats amb la conservació de la natura, l'aprenentatge de coneixements interessants i el conreu de valors ètics positius.

Edicions de 1984

Mòdul 46-47


Edicions de 1984 portarà a la Setmana tots els títols que configuren trenta-quatre anys de tasca editorial dedicada a apropar al lector a la millor literatura universal. De narrativa a poesia i assaig, d’autors inqüestionables a noves promeses per descobrir, d’autors catalans a autors estrangers. Tots ells a l’abast del lector durant els dies de la Setmana del llibre en Català: de la novetat més recent, als títols històrics del nostre catàleg.

Edicions del Periscopi

Mòdul 57-58


Som una editorial independent, jove i valenta que publica bona literatura en català. A Periscopi apostem tant per autors catalans com per traduccions d’altres llengües, i tenim clar que aquesta aposta consisteix a incorporar a la cultura catalana noms que aportin atreviment, modernitat i novetat. Ens mou el respecte a un ofici, editar llibres, que considerem més necessari que mai. Busquem aquells lectors de narrativa que exigeixen una experiència lectora gratificant i plena en la nostra llengua. Creiem en el valor del llibre com a eina que ajuda a transformar i millorar la societat. Cuidem tots els detalls al llarg del procés editorial, des que ens arriba el manuscrit fins que el llibre està a les mans del lector. Oferim un catàleg coherent, acurat i necessari que parteix del nostre amor a la literatura i de la creença que aquesta mereix arribar al major nombre possible de persones. Valorem l’originalitat, la diferència, el talent i l’excel·lència, i creiem que mereixen ser recompensats. Creiem en la intel·ligència del lector i esperem poder-nos guanyar la seva confiança a través de la feina ben feta, de l’esforç, de la il·lusió i la professionalitat. A través, en definitiva, dels llibres publicats. A més de la impremta, a la dècada de 1430 Gutenberg va inventar i comercialitzar un aparell que permetia veure-hi per sobre de la multitud als peregrins que assistien a un festival religiós d’Aquisgrà. Era el predecessor del periscopi, que avui en dia s’empra per detectar objectes situats fora del camp de visió, i que deu gran part de la seva fama a l’ús que durant molts anys n’han fet els submarins. Es tracta, doncs, d’un objecte que casa a la perfecció amb la nostra voluntat de cercar més enllà d’allò que és evident.

Edicions del Pirata

Mòdul 48


Edicions del Pirata és una petita editorial especialitzada en literatura infantil i juvenil. Publiquem contes de lletra lligada fins a llibres a partir de 12 anys. Des de 2004 hem publicat més de 120 llibres majoritàriament d’autors catalans. Els nostres llibres tenen activitats didàctiques disponibles a la nostra web que es poden baixar gratuïtament. També oferim activitats didàctiques a les escoles i centres com ara concursos literaris, fòrums amb autors i fins i tot xerrades sobre com funciona un editorial.

Edicions Galerada

Mòdul 28


Galerada és una petita editorial cooperativa del Maresme, creada l'any 1996, especialitzada en l'edició d'assaig, poesia i narrativa i de revistes universitàries.

Edicions LU

Mòdul 22-23


Ediciones Lu desde 1997 dedicada a promoure el coneixement a través del llibre pràctic, d’aficions i il•lustrats. Tambè en català a desenvolupat una part del seu catàleg amb assatjos d’interès local i llibres infantils de primeres edats i destinats a promoure la lectura entre els infants.

Edicions Saldonar

Mòdul 12-13


Saldonar és una editorial independent que va presentar els primers llibres el Sant Jordi del 2010. #Periodisme La col•lecció Periodistes incorpora llibres d’investigació periodística escrits per membres del Grup Barnils, amb l’objectiu d’aprofundir en qüestions silenciades pels mitjans de comunicació, o directament maltractades. Ha incorporat originals que avui són models de bones pràctiques en l’àmbit periodístic, d’autors de referència com Sara González, Jordi Borràs, Lluc Salellas i Vilar, Gemma Garcia Fàbrega, Jordi Marsal o Sònia Bagudanch. En paral•lel, publica llibres de reflexió sobre el periodisme o d’actualitat, amb textos, entre d’altres, de Joan Julibert, Andreu Pujol Mas, Jordi Panyella o Joan Serra Carné i Sara González. #Narratives Novel•les i narracions directes, que celebren la vitalitat, amb una llengua i un estil contemporanis, d’escriptors que valoren la creació com un acte de comunicació amb el lector de tu a tu, per intentar ocupar l’espai difícil entre la literatura de qualitat i l’entreteniment. Dona protagonisme tant als escriptors amb una trajectòria ferma com als que proposen una primera obra en la qual trobem que és lògic creure. Ha publicat, entre d’altres, Mercè Foradada, Núria G. Caldés, Anna Molina, Sebastià Bennasar, Xavier Vernetta, Pep Bertran i Vicent Sanz Arnau. #Poemes A la col•lecció Poemes s’ha traduït per primer cop Milo De Angelis, premi Viareggio a Itàlia per Tema de l’adéu. Ha volgut posar la poesia de l’Alguer al mateix nivell que la de la resta del domini lingüístic amb l’edició a cura de Joan-Elies Adell de l’antologia La Tercera Illa i de l’obra poètica completa (més un llibre inèdit) d’Antoni Coronzu. El mateix Joan-Elies Adell ha publicat a la col•lecció Res no és personal. També té en el catàleg poemaris de Jordi Cervera, Conxita Jiménez i Ramon Cardona.

Edicions Salòria

Mòdul 42


Edicions Salòria té una missió clara, que és donar valor al escriptor local, i donar-lo a conèixer tant dins el Pirineu com a fora.

Edicions Sidillà

Mòdul 11


Edicions Sidillà neix a finals del 2010 després que les persones que en formen part i l’han fundada, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó hàgim fet durant anys de novel·listes, de periodistes de publicacions diàries o periòdiques, i hàgim estat sobretot lectors. Durant aquests anys, també hem corregit, hem escrit critiques, llibres d’història, hem treballat en fotografia i hem editat revistes, quaderns i llibrets. Sovint amb altra gent i sempre sota l’empara d’altres editorials o d’altres grups.

Editorial Alpina

Mòdul 57-58


L'Editorial Alpina és una editorial especialitzada en la realització de mapes i publicacions al servei del món excursionista, la cultura i la natura. Editorial amb més de 70 anys d'experiència en la captura d’informació territorial, i el treball artesanal, si per artesanal entenem la recerca minuciosa que implica la revisió de camp aplicada a les més de 150 publicacions que representa el nostre catàleg i que s'actualitza periòdicament.

Editorial Alrevés / Crims.cat

Mòdul 12-13


Editorial Alrevés/Crims.cat és una editorial especialitzada en la narrativa, l'assaig i la novel•la negra. La col•lecció de novel•la negra en català se'n diu Crims.cat i és una col•lecció amb voluntat d'englobar tot tipus d'etiquetes i subgèneres: negre, policíac, espionatge, detectivesc, enigma... Una col•lecció que aposta clarament per la novel•la negra catalana, on s'han publicat autors com Andreu Martín, Agustí Vehí, Jordi de Manuel, Jaume Benavente, Sebastià Bennasar, Rafael Vallbona.

Editorial Andorra

Mòdul 42


Creada el 1967 l'editorial Andorra ofereix un ampli catàleg de temàtica andorrana.

Editorial Bambú

Mòdul 6-7


Editorial Bambú és un segell d’Editorial Casals que, des de l’any 2006, edita obres literàries d’ara i de sempre per a lectors a partir de sis anys. Els títols que integren el nostre catàleg pertanyen a gèneres molt diversos, però tots comparteixen un tret comú, prioritari i irrenunciable: la qualitat, literària i d’edició. Per això, el criteri de selecció no és menys rigorós pel que fa als autors de les il•lustracions que acompanyen alguns dels nostres llibres.

Editorial Barcino

Mòdul 54


Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Carulla especialitzat en clàssics, pretén apropar els grans autors de la literatura medieval catalana al gran públic. Això ho du a terme especialment a través de dues col•leccions: Tast de Clàssics, que adapta els textos al català actual perquè arribin a tothom, i la Biblioteca Barcino, que publica textos originals amb introduccions i anotacions aclaridores per al lector culte.

Editorial Base

Mòdul 33


Editorial Base fou fundada l’any 1972 amb un clar compromís al servei del país. En la creació de l’editorial va tenir un paper rellevant l’eminent historiador Santiago Sobrequés i Vidal. En un moment en el qual es vivien nombroses tensions pels canvis polítics i socials, l’objectiu i el punt de vista conceptual de la nova empresa editorial era difondre la nostra cultura i donar a conèixer la nostra història. És per aquest motiu que la nostra línia editorial va encaminada a publicar llibres d’elevada qualitat científica escrits per especialistes en cada un dels diversos temes històrics que contribueixin a fer conèixer el nostre país. Editorial Base, des del primer dia, treballa en aquest objectiu, difondre el fet identitari català però de forma independent a cap grup polític o empresarial i amb una filosofia pròpia, oberta i diferent a altres editorials del país. Editorial Base està especialitzada també en l’edició facsímil d’obres històriques de gran importància per al coneixement i l’estudi de la història de Catalunya així com en l’edició de llibres de no ficció que comprenen l’assaig, l’actualitat política i social, la psicologia, la investigació periodística, l’humor, la divulgació i les biografies. En els darrers anys, l’editorial ha diversificat les seves publicacions amb la creació de noves línies editorials, una en el sector infantil i juvenil en la qual destaquen les aventures dels Barrufets, una nova línia de narrativa on es volen potenciar nous joves valors i una línia d’edicions de llibres de gran format on predomina la imatge. És per aquests motiu que Editorial Base sempre ha agraït l’esforç de tots aquells que col·laboren i donen suport a les nostres publicacions i que ens permeten consolidar-nos com una editorial sòlida amb uns clars objectius que complir.

Editorial Claret

Mòdul 28


Editorial Claret, és una institució cultural creada pels Missioners Claretians amb la voluntat de servir l’Església i la cultura, i més particularment l’Església i la cultura catalanes.

Editorial Efadós

Mòdul 8-9


Recuperar i promoure la cultura popular catalana és la filosofia de la nostra editorial. Cada títol és producte d’un treball minuciós, fet amb cura i rigor, que permet difondre el valor del patrimoni col·lectiu.

Editorial Flâneur

Mòdul 26-27


L’Editorial Flâneur es defineix, per començar, com una editorial actual. Actual perquè pretén publicar llibres atemporals. Gaudim recorrent passatges amb la companyia de Baudelaire, Valéry, Beckett, W. G. Sebald, Camus, Canetti, Benjamin, Walser, Rilke, Gombrowicz, Bernhard, Blanchot... Autors actuals.

Editorial Fonoll

Mòdul 49


Editorial Fonoll dóna veu a joves escriptors, a la vegada que recupera l’obra d’autors oblidats de la nostra tradició. Dins el seu catàleg té col•leccions que abasten la poesia, la narrativa, l’assaig, els estudis històrics, els testimonis, la cuina i el llibre il•lustrat infantil.

Editorial Gedisa

Mòdul 33


Fundada en 1977, és una editorial especialitzada en llibres d'assaig al millor pensament, amb un gran fons editorial que inclou psicologia, sociologia, antropologia, filosofia, art, ciència i matemàtiques.

Editorial Gregal

Mòdul 21


L’Editorial Gregal va ser fundada el maig del 2011 per Jordi Albertí i Isabel Sanagustín amb la voluntat d’afavorir el diàleg entre la literatura i la història. És per aquest motiu que en el nostre catàleg hi predominen les obres d’història, d’assaig i de narrativa històrica. Però també hem obert les nostres portes a la creació poètica, al testimoni social, a l’enginy dels relats breus i a la màgia dels àlbums il•lustrats. Set col•leccions que guarden un sol secret: remar a favor de la cultura entesa com la suma de totes les formes d’art, d’amor i de pensament; entesa com a sinònim i màxima garantia de llibertat.

Editorial Kairós

Mòdul 26-27


Kairós va ser fundada el 1965 per Salvador Pániker, filòsof i enginyer industrial, d'origen indoespañol. Des dels seus inicis, la idea central de l'editorial va consistir en crear un "fòrum" per al diàleg entre ciència i espiritualitat, entre Orient i Occident, entre la raó i la intuïció, un pont, en definitiva, entre diferents sensibilitats i formes d'entendre el món. 50 anys després, seguim fidels a aquests principis, sempre buscant la serietat i profunditat que els temes que abordem es mereixen i evitant en el possible caure en els extrems de l'academicisme o de l'superficialismo. Això és en part possible perquè hem sabut mantenir una independència tant dels grans grups editorials com de les ideologies i modes dominants. Amb més de 800 títols publicats, Kairós s'ha convertit en una editorial de referència per al públic general interessat en les tradicions d'Orient, en la psicologia profunda, en el diàleg entre ciència i mística o en l'assaig en general. Fet i fet, els criteris de rigor i profunditat que hem mantingut des de sempre ens han atorgat gran prestigi en aquests camps. Bona part dels lectors de Kairós ha evolucionat en paral·lel a la trajectòria de l'editorial amb el que la sintonia i complicitat entre el públic i l'editorial sempre ha estat molt acusada. Encara que avui dia ja sona estrany, encara pertanyem a aquella categoria d'editors que publiquem el que ens agrada i ens estimula. I això és un valor afegit incalculable que el públic que ens llegeix sap apreciar.

Editorial Les Hores

Mòdul 12-13


Les Hores és una editorial independent i entusiasta que publica obres en llengua catalana. Publiquem traduccions d’autors estrangersi obres d’autors catalans que fins ara no han estat editats en la nostra llengua. Ens interessa la literatura actual, però també volem recuperar autors del segle XX inèdits en català. Busquem llibres que ens permetin comprendre una mica més la realitat que ens envolta. Relats que ens parlin de les qüestions eternes al voltant de l’individu, les relacions humanes, el pas del temps..., però que també reflexionin sobre la societat i el món d’avui. Vetllem per la qualitat de les nostres publicacions mitjançant una selecció acurada dels escriptors i una tria rigorosa dels traductors i correctors que col•laboren amb nosaltres. Treballem perquè cada títol que publiquem contribueixi a la nostra voluntat d’explicar i fer-nos preguntes sobre la realitat en què vivim. Estaríem satisfets si els nostres lectorsentenguessin una mica més el món després de llegir-nos.

Editorial Límits

Mòdul 42


Volem atansar al lector de llengua catalana títols de la literatura universal de qualsevol cultura, considerats d’especial interès per la temàtica tractada i la qualitat literària, mitjançant la valuosa contribució de traductors reconeguts. Per les pàgines que hem imprès poden desfilar drames col·lectius infligits per la brutalitat del nazisme o de la guerra dels Balcans, així com drames personals encarnats en infàncies perdudes o en ànimes extraviades en algun laberint de la vida. Entenem, però, que els nostres lectors no només busquen l’entreteniment sinó també la comprensió i l’empatia amb les vivències i el patiment d’altri perquè això ens fa una mica més humans i de retruc, potser, millors persones. També, però, hem deixat espai per a lectures en les que una prosa exquisida ens condueix vers altres registres emocionals com els que ens poden despertar la prosa poètica de Rilke, els relats d’aventures de London, la novel·la negra d’Izzo o la lírica de Sédar Senghor. En definitiva, estem convençuts que una bona lectura pot ampliar els límits de la nostra consciència. Si no ajuda a respondre a les inquietuds inherents al fet de viure, potser contribueix a plantejar-se alguna pregunta que s’intueix rellevant.

Editorial Maeva

Mòdul 53


MAEVA és una editorial fundada el 1985 que, en l'actualitat, gestiona la segona generació de la família. Qualitat, creativitat i innovació són algunes de les característiques que ens han distingit sempre i que ens han permès apostar pels millors autors per publicar-los en les diferents col·leccions del nostre catàleg. Durant aquests anys, hem crescut i canviat gràcies a autors i llibres que, en molts casos, han estat veritables fenòmens editorials al nostre país. Sempre hem anat a la recerca d'aquelles històries en què crèiem i que podíem transmetre amb entusiasme als nostres lectors.

Editorial Mediterrània

Mòdul 25


Editorial Mediterrània es va fundar l’any 1980 a Barcelona i des de llavors tenim una missió molt clara: crear, distribuir i divulgar cultura i valors a través dels nostres llibres, productes i serveis. Estem especialitzats en llibres infantils, d'art i de religió.

Editorial Mesclant

Mòdul 42


El nom de la editorial va lligada al lloc on el riu Valira s’uneix al riu Segre – prop de La Seu d’Urgell – que s’anomena el mesclant de les aigües. Mesclant vol dir La Seu / Andorra i Catalunya / Pirineu. Una barreja de tot és la línea de la editorial. Editorial Mesclant només edita tot allò en que d’una manera o altra tingui a veure amb el Pirineu. Ja sigui la temàtica o l’autor.

Editorial Meteora

Mòdul 11


Editorial Meteora publica principalment novel•les dels millors autors catalans a la col•lecció Papers de Fortuna i llibres de no-ficció i divulgatius a la col•lecció Cronos. La poesia, amb més de 40 títols, l’editem dins la col•lecció Mitilene. També publiquem biografies il•lustrades de grans personatges de la cultura catalana, monografies d’arts plàstiques i àlbums infantils il•lustrats a la col•lecció Lola Anglada.

Editorial Minúscula

Mòdul 26-27


El nostre nom fa al·lusió a la lletra minúscula perquè preferim proposar llibres sense recórrer a estridències, gairebé en veu baixa. Això no significa, tanmateix, que renunciem a ser ambiciosos; volem construir un catàleg sòlid i atractiu, una constel·lació de llibres. Des de la tardor de l'any 2000, quan van aparèixer els primers títols –Las ciudades blancas de Joseph Roth i Verde agua de Marisa Madieri–, a minúscula ens dediquem a dibuixar sense presses aquesta constel·lació. Al nostre catàleg s'hi reflecteix un marcat interès per la cultura europea, per un patrimoni artístic que no ha entès mai de fronteres i per escriptors que, en èpoques decisives, van desxifrar amb extraordinària sensibilitat el signe dels temps. Però també hi troben lloc obres d'altres àmbits geogràfics: el que fa un ésser humà és com si ho fessin tots, deia Borges. No ens devem a una única tradició, sinó que podem aspirar a totes, sense obsessionar-nos per la pertinença o l'afecte però sense haver de negar-los, tampoc. Tan cosmopolita com això és com ens agradaria que fos el projecte editorial de minúscula. Publiquem sis col·leccions: Alexanderplatz, el nom de la qual fa referència a un dels llocs emblemàtics de la cultura en llengua alemanya del segle xx, acull traduccions de novel·les i assajos, amb la intenció de donar a conèixer als lectors algunes de les claus d’aquesta cultura i de l’extensa zona en què ha tingut influència. Paisajes narrados aplega narracions, diaris i faules de diferents procedències que ofereixen una perspectiva original sobre un indret, que pot ser una ciutat, una regió concreta o un paratge imaginari. Con vuelta de hoja inclou obres de caràcter exploratori i controvertit que adopten les variades formes de l'assaig, la biografia i l'autobiografia. Tour de force és una selecció de la millor literatura contemporània. Micra acull textos breus i singulars. Microclimes presenta una acurada tria d'obres de narrativa i assaig en català. editorial minúscula ha entrat en la segona dècada de vida. En volem donar les gràcies als lectors i als llibreters, que han dipositat la seva confiança en nosaltres i han compartit el nostre entusiasme pels llibres que ens fan una mica més savis i una mica més feliços.

Editorial Piolet s.l.

Mòdul 29


Des de 1999, Editorial PIOLET publica mapes excursionistes i guies senderistes. Fent difusió mitjançant les nostres publicacions del respecte per l'entorn a través de l'excursionisme. Publiquem mapes excursionistes i guies senderistes des de fa més de 15 anys. Gràcies a un rigorós treball de camp unit a un minuciós treball de gabinet estem en condicions d'oferir una cartografia precisa i en constant revisió. El nostre catàleg ofereix als amants de la muntanya 200 publicacions amb un alt nivell de detall i per a tots els nivells tècnics.

Editorial Vicens Vives

Mòdul 1


Des que es va fundar l'Editorial Vicens Vives ens hem dedicat únicament i exclusivament a l'edició de materials escolars per a tots els àmbits: educació infantil, educació primària, educació secundària, batxillerat i universitat. Vicens Vives disposa d'un ampli equip de professionals especialitzats en l'edició dels materials didàctics (professors de totes les àrees, pedagogs, dissenyadors gràfics, dibuixants, maquetistes, documentalistes, fotògrafs, informàtics, etc.) així com dels mitjans tecnològics més avançats que ens permeten, per mitjà de la investigació, desenvolupar nous sistemes a l'hora d'elaborar els materials i poder oferir i garantir productes de màxim nivell.

Educaula

Mòdul 50-51


Educaula62 és el segell de Grup62 dedicat exclusivament als llibres destinats a l’àmbit educatiu. Educaula62 millora l’oferta de llibres en català en aquest sector i aportar nous recursos als professionals de la docència i als alumnes: edicions comentades, autors clàssics i moderns, diccionaris, manuals i llibres dirigits específicament a escoles, instituts, universitats...

Ekaré

Mòdul 55-56


Edicions Ekaré és una editorial que publica llibres per a nens i joves. La paraula Ekaré va ser presa de la llengua de l'ètnia Pemón que habita al sud-est de Veneçuela. Significa narració nova o veritable i, en un context més ampli, simplement història o conte. Edicions Ekaré es va crear el 1978 i el seu objectiu principal, fer llibres de qualitat, està relacionat directament amb l'experiència en biblioteques públiques i escolars del Banc del Llibre, una institució veneçolana coneguda internacionalment per la seva tasca de promoció de la lectura. Avui dia els nostres llibres arriben a molts països, però la intenció inicial segueix sent la mateixa: oferir als nens i joves llibres significatius de la nostra cultura i de diverses parts del món.

El Cep i la Nansa

Mòdul 28


El Cep i la Nansa edicions es funda (l'any 1979) per prosseguir en l'exercici de la memòria, la imaginació, i la passió pels llibres. Ubicada a Vilanova i la Geltrú (El Garraf)

El Gall Editor

Mòdul 40


El Gall Editor va començar a publicar l’any 1996 amb la col•lecció de teatre “Llibres del món i de la bolla”. Des d’aleshores s’hi han afegit noves col•leccions que han tractat temàtiques diverses en diferents gèneres literaris com són la narrativa, la poesia o l’assaig. Amb un clar objectiu aperturista ha apostat per les traduccions amb títols emblemàtics avalats sempre per prestigioses signatures en el panorama literari internacional.

Ela Geminada

Mòdul 2


Edicions de la Ela Geminada és un projecte editorial en llengua catalana nascut a Girona el febrer del 2011 i dirigit per Oriol Ponsatí-Murlà. Té quatre col•leccions: Trivium (ficció), Quadrivium (no ficció), Biblioteca Prudenci Bertrana (obra narrativa completa) i Opera aperta. La principal missió de l'editorial és la publicació de llibres de fons, tant d’autors catalans com estrangers.

Empúries

Mòdul 52


L’editorial Empúries va néixer el 1983 amb l’objectiu de posar a l’abast del lector català el millor de la nostra literatura i dels autors més emblemàtics de les literatures estrangeres contemporànies. Trenta anys més tard, i amb prop de mil cent títols a damunt, Empúries s'ha fet una personalitat pròpia dins del mercat del llibre en català gràcies a la qualitat de les seves traduccions, a la cura en l’edició dels textos i, sobretot, a la construcció pensada d’un catàleg prestigiós i coherent en el qual conviuen amb naturalitat autors consagrats amb noves veus, èxits comercials amb literatura minoritària i gèneres tan diversos com la narrativa, la poesia, l’assaig divulgatiu o la literatura juvenil. L’aposta clara per la política d’autor i la cura amb què s’han seleccionat i editat els textos al llarg de la seva història són, de ben segur, les claus del seu èxit.

Enciclopèdia Art

Mòdul 37


Enciclopèdia Catalana grup d’empreses que es va crear a partir de la Gran Enciclopèdia Catalana. L’inici del projecte es remunta a l’any 1965, quan es constituí Enciclopèdia Catalana, SA i s’inicià el projecte de la Gran Enciclopèdia Catalana, basat en una idea d’Enric Lluch i Max Cahner, sota el segell editorial d’Edicions 62. L’any 1980 es creà la Fundació Enciclopèdia Catalana, que passà a ser la propietària de tot el grup d’empreses que s’havia anat creant al voltant d’Enciclopèdia Catalana.

Estrella Polar

Mòdul 50-51


El nostre segell ofereix als joves lectors publicacions de gèneres i formats molt diversos oferint els millors títols de la literatura infantil i juvenil, catalana i universal, tenint cura del text que aquestes obres mereixen i fent especial atenció als aspectes gràfics (il·lustracions, maquetació, enquadernació, etc.) L’objectiu és desenvolupar l’hàbit lector dels infants i joves, proporcionant a la vegada diversió i estimulant la lectura que els convertirá en lectors adults.

Eumo Editorial

Mòdul 59-60


L’educació és el que ens fa persones; el que ens fa ciutadans; el que ens obre a l’art i al pensament. I és l’educació el que ens ha fet créixer com a editorial. Volem presentar-vos les últimes novetats, a la Setmana, la cita de cada setembre. Us esperem!

Fanbooks

Mòdul 50-51


Fanbooks és el primer segell crossover només en català. Un nou segell actual i atent a les noves tendències, amb novel·les amenes, entretingudes, atractives i, a vegades, addictives. A Fanbooks podeu trobar-hi llibres d’autors catalans, novel·les estrangeres, novel·les gràfiques i mai oblidem l’e-book per als nous lectors digitals. Si ets d’aquelles persones que no es regeixen pels límits d’edat, Fanbooks és el teu espai. La nostra lectura és intergeneracional perquè fem llibres pensats per a un públic molt ampli, innovador i modern. Ens agrada mantenir el contacte amb els nostres lectors i ho fem diàriament a través de les xarxes socials. Però estigues també atent a la nostra agenda, que de tant en tant també ens hi deixem veure! I ❤ books. Benvinguts a l’era del crossover! Fantàstic, Fanbooks, fan de tu!

Flamboyant

Mòdul 55-56


Missió: Contribuir al desenvolupament i la riquesa intel·lectual dels més petits a través de textos i imatges que despertin l’ús de la imaginació i la sensibilitat artística, fomentin l’empatia, enriqueixin els seus punts de vista i els ajudin a tenir idees pròpies. Visió: Treballar amb els millors artistes i autors en la creació, edició i distribució d’obres de gran qualitat, tant en català com en castellà, perquè tots els nens i les nenes puguin gaudir del plaer de l’art i la lectura. Valors: A Editorial Flamboyant creiem en la força transformadora de la lectura, dels textos i de les imatges. Llegir des de ben petits ens ajuda a portar una vida més rica, a ser persones més creatives i empàtiques, així com a desenvolupar-nos intel·lectual i humanament. A més, no cal oblidar que, quan un nen llegeix en companyia d’un adult, potencia els seus vincles afectius.

Fnac

Mòdul 62


Creada a França el 1954, Fnac és la primera distribuïdora a Europa de productes tecnològics i culturals, i constitueix un exemple únic d'aliança entre comerç, cultura i tecnologia. Literatura, música, cinema, videojocs, imatge, so i noves tecnologies convergeixen en un lloc de compra, assessorament, descobriment i trobada. Tot i que en el futur es realitzaran més compres en línia que en botigues físiques, Fnac manté la seva aposta pel punt de venda tradicional. Fnac Espanya destina el 15% de la superfície de venda a àrees d'oci i confort, i el servei a botiga forma part de l'experiència del client, aporta valor afegit i diferencia la marca dels competidors que operen només el canal en línia.

Fragmenta Editorial

Mòdul 2


Fragmenta Editorial és una editorial independent que publica llibres clàssics i d’assaig en l’àmbit de les religions, sempre des d’una perspectiva rigorosament aconfessional. Publiquem «llibres no religiosos sobre religions», és a dir, llibres que poden ser llegits per tothom.

Fundació Carulla

Mòdul 54


La Fundació Carulla, creada l’any 1973, treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana, amb la voluntat d’enfortir el sentit de pertinença. Els projectes actuals de la Fundació Carulla giren a l’entorn de tres àmbits d’acció: Educació, Cultura i Societat. L’educació s’ha de fomentar en una base cultural sòlida. Sense educació de qualitat es desdibuixa la personalitat col·lectiva d’una societat.

Galaxia Gutenberg

Mòdul 26-27


Galaxia Gutenberg neix el 1994 per distribuir a llibreries els llibres exclusius creats per Cercle de Lectors. Amb el pas dels anys, va adquirint una dinàmica pròpia basada principalment en les col·leccions de Poesia, Obres Completes i Llibres Il·lustrats. Aquesta dinàmica s'accentua a partir del 2004, quan passa a ser dirigida per Joan Tarrida, al seu torn director editorial de Cercle de Lectors. Neixen llavors les col·leccions de narrativa, assaig i biografies i testimonis, alhora que es consoliden les col·leccions existents amb projectes emblemàtics com l'edició de la Divina Comèdia de Dante, amb il·lustracions de Miquel Barceló, o l'edició commemorativa del V Centenari de la publicació d'El Quixot de la Manxa, dirigida per Francisco Rico. A finals de 2010, l'editorial és adquirida per Joan Tarrida, al costat d'un grup d'accionistes, i es deslliga completament de Cercle de Lectors. Des de llavors, Galàxia Gutenberg ha anat incorporant al seu catàleg editorial un gran nombre d'autors consolidats espanyols i estrangers, alhora que ha anat apostant per noves veus. Avui són ja més de 350 els autors que confien en Galàxia Gutenberg per a l'edició dels seus llibres, entre ells set Premis Nobel, 12 Premis Cervantes i 16 Premis Príncep / Princesa de Asturias. En els últims anys, l'editorial ha viscut una gran expansió per diferents països d'Amèrica Llatina i avui té distribució, a més de a Espanya, en altres 10 països de parla espanyola. Actualmente, Galàxia Gutenberg publica al voltant de 60 novetats cada any, principalment de narrativa i assaig.

Godall Edicions

Mòdul 32


A Godall Edicions ens agrada definir-nos com una editorial de slow book, fem els llibres a poc a poc perquè creiem en les virtuts de la feina artesanal tant pel que fa a la qualitat del contingut dels nostres llibres com al seu embolcall. Som també una editorial de proximitat, de quilòmetre zero; anem a buscar els lectors allà on es troben, i fem presentacions arreu del territori. El nom de Godall és el d’una població del Montsià a la qual estem emocionalment lligats.

Herder Editorial

Mòdul 33


Herder publica des de més de 100 anys obres de referència i manuscrits de nous autors que, des de diferents perspectives, aportin llum a l'estudi i a la reflexió de les humanitats i la religió.

Impedimenta Editorial

Mòdul 26-27


Impedimenta és una editorial independent que va néixer el 2007, amb seu a Madrid. Especialitzada en narrativa, clàssics moderns, llibre il•lustrat i gràfica novel•la, el seus autors, Mircea Cartarescu, Natsume Soseki, Edmund Crispin, Stanislaw Lem o Stella Gibbons. El 2008 va ser guardonada amb el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial amb la resta d'editorials del Grup Context.

ING Edicions

Mòdul 29


ING Edicions és una petita editorial de literatura infantil de Barcelona amb més de 20 anys de trajectòria que té una missió molt clara: acompanyar els infants en el seu creixement mitjançant els contes, perquè puguin arribar a ser éssers humans sans i feliços, persones amb capacitat per estimar i, en un futur, joves i adults amb eines per construir un món millor.

Institució de les Lletres Catalanes

Mòdul 63


La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) és una entitat autònoma del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya creada per llei del Parlament de Catalunya de 1987 els objectius fonamentals de la qual són: • Promoure la literatura i fomentar la lectura en general. • Protegir i difondre el patrimoni literari català. • Impulsar el reconeixement social de les lletres catalanes i donar la màxima projecció pública als escriptors catalans. • Donar suport als escriptors en llengua catalana i a les associacions del sector. L’antecedent històric de la Institució va ser l’organisme homònim creat el 1937, en plena guerra civil, pels escriptors catalans fidels a la República.

Institut d'Estudis Baleàrics

Mòdul 40


L’Institut d'Estudis Baleàrics és un organisme que depèn del Govern de les Illes Balears dedicat al foment de la LLENGUA i la CULTURA de les Balears. L'Institut d'Estudis Baleàrics, a través de la seva àrea de CULTURA, té com a objectius estratègics consolidar les illes Balears com un mercat cultural estructurat, fomentar la projecció exterior de la música, les arts escèniques la literatura i les arts visuals de les Illes a través de SUBVENCIONS, el circuit TALENTIB, accions a l'exterior sota la marca BCULTURE, i millorar la FORMACIÓ en gestió cultural. L'àrea de LLENGUA ofereix als ciutadans de les Illes diverses possibilitats per a l'aprenentatge del català: CURSOS presencials, semipresencials, a distància, tallers per a joves, centres de català, etc. L''area de PUBLICACIONS és responsable de l'organització de les Jornades d'Estudis Locals, impulsades per l'IEB des de 1982, i l'edició de la revista Estudis Baleàrics.

Institut d'Estudis Catalans

Mòdul 24


L’Institut d’Estudis Catalans, l’acadèmia de les ciències i de les humanitats, publica l’activitat científica i de recerca de les seves seccions i societats filials. El nostre catàleg, compost per més de quatre mil cinc-cents títols (entre monografies i revistes científiques), augmenta cada any amb un centenar de noves publicacions. A la Setmana del Llibre en Català d’aquest any presentem una mostra de les principals novetats dels darrers mesos, en què destaquem d’una manera especial la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia catalana.

Institut Ramon Llull

Mòdul 17


L'Institut Ramon Llull és un organisme públic creat amb l'objectiu de promoure a l'exterior els estudis de llengua i cultura catalanes en l'àmbit acadèmic, la traducció de literatura i pensament escrits en català, i la producció cultural catalana en d'altres àmbits com el teatre, el cinema, el circ, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l'arquitectura. Amb aquesta finalitat, l'Institut subscriu acords amb universitats de l'exterior per tal de promoure-hi la docència d'estudis catalans i coordina i ofereix suport a més de cent quaranta centres amb presència dels estudis catalans a tot el món. En paral·lel, secunda les associacions internacionals de catalanística i estimula els estudis avançats i la recerca lingüística en universitats de prestigi. Com a organisme oficial de certificació dels coneixements de català a l'exterior, organitza proves per a acreditar els diferents nivells, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Iquiosc Revistes en català

Mòdul 16


Iquiosc Revistes en català - L'APPEC editors de revistes i digitals us presenta un ampli ventall de revistes especialitzades per a totes les edats. Podeu escollir entre més d'un centenar de publicacions. Les últimes incorporacions a l'APPEC són El món d'ahir, d'història i literatura, F La revista del Foment, de pensament i anàlisi i Esguard paper, de cultura i informació

Jollibre

Mòdul 22-23


“Som el que llegim.” Amb aquesta filosofia neix Jollibre, el nou projecte de literatura infantil i juvenil de Santillana. Un nou projecte per a tots, amb llibres que s’adeqüen a cada edat (prelectors, infantil i juvenil) i que intenten abastar argumentalment diversitat de temes, de gèneres, d’eixos transversals. En definitiva, moltes històries per poder arribar a molts lectors. Buscant sempre la convergència entre diversió, aprenentatge i educació.

Juventud

Mòdul 55-56


Editorial Juventud és una editorial independent fundada a Barcelona l’any 1923. Des dels seus orígens es va distingir per l’originalitat de les seves col•leccions, entre d’altres les populars edicions precursores dels llibres de butxaca. El llibre infantil és un dels trets diferencials de l’editorial, publicant per primer clàssics com ara Peter Pan, Heidi o Mary Poppins. Aquesta passió per apropar la literatura als infants va fer que des de molt aviat apostés per l’àlbum il•lustrat.

Kalandraka

Mòdul 55-56


KALANDRAKA es va presentar un 2 d'abril -Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil- del 1998, amb el lema "Llibres per a somniar". L'objectiu era publicar obres de la millor qualitat estètica i literària en gallec per contribuir a la normalització lingüística del nostre país. Des de Galícia, KALANDRAKA va obrir el seu catàleg a altres llengües, fins a convertir-se en un projecte plurilingüe en castellà, gallec, català, eusquera, portuguès, italià i anglès. Actualment, KALANDRAKA compta amb segells propis a Portugal, Itàlia i Mèxic. Àlbums il·lustrats de creació pròpia, adaptacions de contes tradicionals, recuperació de clàssics de la LIJ de tots els temps, llibres per a prelectors, per a nens i nenes amb necessitats de reforç educatiu, llibres de ficció, llibre-disc, poesia i art són les principals línies de treball que conformen un catàleg viu i divers. Amb la suma del segell FAKTORIA K DE LLIBRES, el ventall de lectures s'amplia amb la literatura per a adults, la divulgació científica i les publicacions singulars. Del compromís de KALANDRAKA amb la multiculturalitat, l'educació, la tolerància o el respecte al medi; de l'aposta per l'animació a la lectura com a estratègia per a estimular la imaginació i la curiositat dels més petits; del suport als creadors a través de la convocatòria del Premi Internacional COMPOSTELA per a àlbums il·lustrats i del Premi Internacional 'Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños', neix l'estímul per a continuar fent llibres que sedueixin, commoguin, diverteixin i perdurin en el temps.

Kireei Cosas Bellas

Mòdul 53


Diuen que per la xarxa es navega o es surfeja, però a nosaltres ens agrada imaginar-nos bussejant per trobar totes aquestes coses belles que ens ve de gust compartir. Cases que reflecteixen un estil de vida propi, decorades amb objectes bells i originals - molts d'ells fets a mà -, llibres amb il·lustracions meravelloses, joguines per a caparrons somiadores, menjar que enriqueix l'ànima, idees per a una vida més sostenible, fotografies extraordinàries. I darrere de tot això, famílies que comparteixen l'alegria de criar els seus fills, persones creatives amb bonics projectes, gent que gaudeix de les coses quotidianes. Aquest és l'esperit Kireei.

Kókinos Editorial

Mòdul 53


Pensem que els bons llibres infantils contribueixen a formar bons lectors. I estem convençuts que els llibres fets amb amor, ajuden a crear lectors feliços.

L' Albí Edicions

Mòdul 28


L’Albí Edicions generalista amb vocació d'aportar a l'espai cultural de Catalunya, narrativa, assatgística i estudis històrics escollits, sense oblidar altres temes.

L' Altra Editorial

Mòdul 35


L’Altra Editorial és una editorial catalana, literària i independent, que fa llibres per ganes de fer-los i per celebrar-los de manera desacomplexada i entusiasta, defugint la solemnitat i l’elitisme amb l'anim d'aquests llibres al màxim de lectors possible. Publiquem deu llibres l'any tant d'autors catalans com d’autors estrangers, amb primacia dels escriptors vius: anem volgudament a favor de la literatura actual.

L' Avenç

Mòdul 4-5


L’Avenç és una editorial fundada el 1977. El nostre projecte editorial conjuga literatura i assaig, memòria personal i memòria col•lectiva, reconstrucció del passat i mirada sobre el present. La col•lecció de llibres compta amb dues línies editorials. L'una, centrada en l’assaig històric (Sèrie Assaig) i, l’altra, en una literatura fronterera amb l’assaig, amb la memòria com a eix (Sèrie Literatures).

L'Arca Edicions

Mòdul 22-23


L’Arca és un segell de Redbook Ediciones de llibres en català que representa la tradició de la cultura catalana.

La Butxaca

Mòdul 14-15


Labutxaca neix amb l'objectiu de millorar l'oferta de les edicions més econòmiques, tant pel que fa al contingut com al format, de les obres literàries que per la seva qualitat i el seu interès han tingut una bona acollida entre els nostres lectors. Fins ara, les col·leccions de butxaca en català han depès sempre dels principals segells catalans, sense autonomia ni coherència de catàleg. Amb labutxaca volem posar a l'abast del lector tots els títols imprescindibles de la literatura clàssica i contemporània, catalana i universal, amb la cura i l'atenció al detall que la qualitat dels textos mereix. I ho volem fer amb la construcció pensada i coherent d'un catàleg sòlid, independent, variat, amb llibres per a tots els gustos i preus assequibles, amb bones traduccions, un disseny cuidat i paper de qualitat; en definitiva, llibres dignes d'emmirallar-se en les grans edicions franceses i anglosaxones. labutxaca vol arribar allà on l'edició catalana no ha arribat mai encara, vol ser una alternativa digna i competent a l'oferta que representen els llibres de butxaca en llengua castellana i, per sobre de tot, vol conquerir nous lectors gràcies a una oferta variada, uns preus competitius, molta presència a les llibreries catalanes i a nous punts de venda, una excel·lent presentació dels llibres i unes edicions acurades, llegidores i atractives. labutxaca vol trencar les barreres, limitacions i motlles de l'edició catalana.

La Caixa d'Eines Llibreria

Mòdul 30-31


La caixa d’eines va néixer el 2007, al carrer Aragó, com una llibreria de barri especialitzada en narrativa, còmic i literatura infantil i juvenil. A poc a poc hem anat creixent i, a més d’ampliar l’oferta de llibres, hem incorporat manualitats i joguines educatives. La caixa d’eines hem creat un espai cultural on grans i petits gaudeixen d’una experiència completa al voltant de la literatura i els llibres.

La Caixa d'Eines Llibreria

Mòdul 29


La caixa d’eines va néixer el 2007, al carrer Aragó, com una llibreria de barri especialitzada en narrativa, còmic i literatura infantil i juvenil. A poc a poc hem anat creixent i, a més d’ampliar l’oferta de llibres, hem incorporat manualitats i joguines educatives. La caixa d’eines hem creat un espai cultural on grans i petits gaudeixen d’una experiència completa al voltant de la literatura i els llibres.

La Campana

Mòdul 62


La Campana, nascuda el 1985, destaca pel seu alt percentatge d’èxits. Ni llibres difícils, per a una minoria, ni títols impresos només amb una intenció comercial. La Campana és exigent amb ella mateixa, per correspondre als lectors exigents. Llibres de qualitat, però per a tothom.

La Capell

Mòdul 41


Disposem d'una llibreria especialitzada amb un fons bibliogràfic de més de 10.000 títols nacionals i d’importació que inclou llibres i revistes d’arquitectura, urbanisme, interiorisme, construcció, art o disseny.

La Galera

Mòdul 6-7


Només amb molta passió va ser possible construir des de zero, el 1963, una editorial clau per entendre la literatura infantil i juvenil del nostre país: la Galera. I només el fet de mantenir aquesta passió ha permès que, 50 anys més tard, s’hagi convertit en una de les més importants de Catalunya i Espanya, amb més de 200 novetats anuals. Una passió que queda clara en l’aposta ferma per la política d’autor, que ens va portar a publicar per primera vegada molts dels qui esdevindrien els grans autors de literatura infantil i juvenil de la segona meitat del segle XX. I, a partir del 2009, a crear diferents segells i ampliar el ventall d’autors amb molts dels millors talents consolidats i els novells més prometedors, i iniciar així el període de creixement més sostingut de la història de l’editorial. Amb la mateixa passió, la Galera afronta els nous reptes d’un món que ja no entén de fronteres. L’exportació i la venda internacional de drets han fet possible tenir best-sellers a la vegada a Europa, l’Amèrica Llatina i Àsia. 

Així, més de 50 anys després del seu naixement, la Galera és més forta, més rellevant i més gran que mai. L’única cosa que es manté exactament igual és, no cal dir-ho, la passió.

La Impossible

Mòdul 38-39


La Impossible és una llibreria especialitzada en català i amb una bona selecció de literatura i assaig en altres llengües

La Llibreria de Pedralbes Centre

Mòdul 33


La Llibreria de Pedralbes Centre és una llibreria familiar, a on tothom pot trobar el seu llibre.

La Petita

Mòdul 53


La Petita és una llibreria infantil i juvenil ubicada al cor del Poblenou, a Barcelona. Des de fa sis anys, la nostra tasca quotidiana ha estat la d'apropar l'extraordinària producció de l'àlbum il•lustrat i la literatura juvenil que neix al nostre país i arreu del món a les famílies del nostre entorn i del conjunt de la ciutat. L'organització de tot tipus d'esdeveniments de foment de la lectura, així com la nostra implicació i compromís en la difusió de la cultura de la LIJ, mitjançant la col•laboració amb diferents agents e institucions culturals i comercials, ha esdevingut en aquest temps una de les branques més importants de la nostra feina.

La Vocal de Lis

Mòdul 29


La vocal de lis neix amb la intenció de ser una plataforma orientada a autors independents, intentem donar sortida a noves veus. Hem iniciat aquesta aventura narrativa seguint una línia heterodoxa plena de projectes que ens enamorin, tot apostant pel llibre minoritari i de qualitat. La nostra prioritat és l’autor, i per això creiem en la proximitat mentre vivim intensament cada obra.

LaBreu Edicions

Mòdul 35


LaBreu estampa en paper allò que estima. Som una associació sense ànim de lucre que edita narrativa i poesia en català i traduïda des de fa tretze anys.Les nostres col•leccions es regeixen per un gust literari independent i atrevit a la recerca de noves veus i la reivindicació d'autors i obres oblidats. Procurem fer una d'edició acurada i amb gust per fer la lectura llaminera i plaent en tots els sentits, el goig de la lectura presentat de la millor manera possible.

Laietana de Llibreteria

Mòdul 14-15


La llibreria Laie, fundada a Barcelona el 1980, es troba en ple centre de Barcelona (c/Pau Claris 85) i és pionera del concepte llibreria-cafè. Especialitzada com a llibreria internacional d’humanitats, disposa de dues plantes: la llibreria de 300 m² (planta baixa) i un cafè amb terrassa coberta (planta superior). La llibreria ofereix una acurada selecció de novetats i de fons, nacional i estranger, de literatura, filosofia, ciències socials, art, arquitectura, cinema, música, llibre infantil i juvenil... També disposa de departament de biblioteques. Enguany, Laie col•labora amb l’Institut Ramon Llull a La Setmana del Llibre en Català en la difusió de les traduccions del català a altres llengües.

Larousse

Mòdul 62


Larousse Editorial és molt més que diccionaris i enciclopèdies!! Llibres de jardí, cuina, bebés, handmade, infantils, art i moltíssimes coses més.

Lata de Sal Editorial

Mòdul 53


Llauna de Sal és una editorial d'àlbum il·lustrat especialitzada en dues col·leccions: Vintage i Gats. Per a nens d'entre zero i cent i escaig anys. Àlbums Il·lustrats preciosos de dues col·leccions: 1- Col·lecció Vintage: Inclou només llibres inoblidables, escrits i il·lustrats en qualsevol lloc del món fa més de 30 anys. Premiats i de referència en els seus països, mai van arribar a Espanya ... fins ara. Han estat seleccionats entre milers. Són llibres per a l'eternitat. 2- Col·lecció Gats: Reuneix per primera vegada els millors llibres il·lustrats de gats, una especialitat que fa que aquesta col·lecció sigui única. Protagonistes enigmàtics, curiosos, independents, elegants ... Per ronronejar d'emoció. Són llibres per als teus juliol vides.

Libros del Asteroide

Mòdul 26-27


Libros del Asteroide és una editorial independent fundada a Barcelona l'any 2005 per Luis Solano; a batejar-la d'aquesta manera volíem deixar clara la nostra voluntat d'independència i d'assumir riscos. Des de la seva creació, l'editorial ha publicat més d'un centenar de llibres que han obtingut el reconeixement del públic i la crítica i ha rebut diversos premis i reconeixements, entre els quals destaca el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial Cultural concedit pel Ministeri de cultura a 2008. Libros del Asteroide vol oferir als seus lectors obres fonamentals de la literatura universal dels darrers setanta-cinc anys que no hagin estat publicades abans en espanyol o que es trobin descatalogades. En el nostre catàleg predominen les novel·les però també deixem espai per a llibres d'altres gèneres com biografies, memòries i reportatges, que hem traduït d'una quinzena de llengües diferents. Creiem que els lectors busquen simplement bons llibres, amb independència del gènere al qual aquests s'adscriguin. La nostra selecció tracta de construir un catàleg coherent, cridat a perdurar i que il·lumini el lector del nostre temps. Agrupem totes les nostres publicacions en una única col·lecció que va ser dissenyada per a nosaltres per Enric Jardí, qui s'ocupa també del disseny de cadascuna de les cobertes. Un ritme de publicació raonable ens permet tenir cura de la selecció, edició i difusió de cadascun dels nostres títols, dedicant l'atenció que es mereixen. En Libros del Asteroide creiem que els bons títols estan destinats a un públic ampli i que el nostre deure com a editors és donar-los la major difusió possible, per això en el colofó ​​dels nostres llibres demanem als lectors que, si han gaudit de la lectura, ens ajudin recomanant el nostre catàleg a altres lectors. Confiem que així ho facin.

Libros del Zorro Rojo

Mòdul 55-56


Libros del Zorro Rojo és una editorial independent nascuda a Barcelona i especialitzada en el desenvolupament i la publicació de llibres il•lustrats per a nens, joves i adults.

Llegir en Català

Mòdul 4-5


Llegir en Català som una associació d'once editorials independents (Alrevés/Crims.cat, L'Avenç, BiraBiro, El Gall, Les Hores, Periscopi, Raig Verd, Saldonar, Sembra i Tigre de Paper) Cada una de les editorials tenim catàlegs, interessos i propostes diferents, però ens uneix la passió per estimular la lectura, per crear lectors i per donar-los l’oportunitat de descobrir la literatura en català més actual. Seleccionem amb un criteri molt personal els originals que publiquem, intentem que els nostres llibres tinguin un disseny atractiu i treballem amb traductors, correctors i il•lustradors de primer nivell.

Llegir en Català

Mòdul 12-13


Llegir en Català som una associació d'once editorials independents (Alrevés/Crims.cat, L'Avenç, BiraBiro, El Gall, Les Hores, Periscopi, Raig Verd, Saldonar, Sembra i Tigre de Paper) Cada una de les editorials tenim catàlegs, interessos i propostes diferents, però ens uneix la passió per estimular la lectura, per crear lectors i per donar-los l’oportunitat de descobrir la literatura en català més actual. Seleccionem amb un criteri molt personal els originals que publiquem, intentem que els nostres llibres tinguin un disseny atractiu i treballem amb traductors, correctors i il•lustradors de primer nivell.

Lletra Impresa Edicions

Mòdul 61


Lletra Impresa Edicions és una editorial en llengua catalana i de qualitat que aspira a proveir als lectors de totes les edats de llibres, especialment literaris, perquè els formen i els entretinguen alhora. L’editorial té com a filosofia treballar a poc a poc, però amb cura, i aspira a ampliar el ventall de lectors en català. Lletra Impresa Edicions és una projecte d’il·lusió al servei dels lectors i les lectores de tot el país. Ha nascut a Gandia, al si de les Comarques Centrals Valencianes, i el seu àmbit natural d’actuació és el valencià, però té una vocació íntegra i transfronterera, clarament de país. Lletra Impresa reivindica el paper de l’edició tradicional. La que es fa en paper, la que valora la feina acurada i ben feta, la que implica a escriptors, il·lustradors i al públic, perquè el llibre com a objecte que es pot tocar, olorar, sentir, veure amb detall, subratllar a llapis... és insubstituïble.

Llibreria Al·lots

Mòdul 6-7


Llibreria Al•lots, llibreria independent especialitzada en literatura infantil i juvenil. Ens trobem al cor de l'antiga esquerra de l'eixample. Al capdavant estem l'Helder i la Paula. A la setmana trobareu una selecció de novetats de LIJ, els llibres que treballem i que ens agraden, que creiem que fan creixer els nostres petits lectors. Narrativa, primers lectors, pre-lectors, joves lectors i àlbums il•lustrats, tots escollits amb cura i dedicació.

Llibreria Altaïr

Mòdul 25


Altaïr és, des de 1979, una porta oberta al món. Un espai situat al centre de Barcelona des del qual treballem per apropar-te la fascinant complexitat dels diversos territoris, pobles i cultures del món. T'oferim oportunitats per anar més lluny, a través dels viatges, la literatura, les reflexions, les trobades i els intercanvis, i ho fem des de les múltiples activitats que desenvolupem: Llibreria, Viatges, Magazine, Editorial, Distribució, Fòrum i Cafè.

Llibreria de la Diputació

Mòdul 18


Llibreria especialitzada en administració pública. Llibres editats per la Diputació de Barcelona i altres administracions i institucions publiques (Generalitat, Ajuntaments, ministeris, museus, fundacions, etc.). També té fons sobre administració pública i de com gestionar-la. Destaca també un fons de materials per a preparar oposicions

Llibreria de la Imatge

Mòdul 28


Llibreria que acull tot tipus de temàtiques en les seves prestatgeries. Especialitzada en cinema, llibres il•lustrats i fotografia. Disposa d'un ampli espai cultural on, cada Mes, s'ofereixen diferents mostres i exposicions temàtiques.

Llibreria Pebre Negre

Mòdul 38-39


Llibreria Pebre Negre està especialitzada en literatura infantil i juvenil, en gastronomia i en sostenibilitat. La nostra idea de com ha de ser una llibreria: molt activa, propera al client, de barri i amb una selecció de llibres molt pensada.

Llibres de l'Index

Mòdul 28


Llibres de l'Índex pren el seu nom de l'Index Librorum Prohibitorum, el llistat de llibres que, des del papat de Pius V, l'any 1559, fins a Pius XII, l'any 1948, l'Església catòlica prohibia allà on tenia poder politicosocial. En aquesta llista, hi van ser tots els llibres bàsics de la ciència des de Galileu a Newton o de filòsofs i escriptors contemporanis.

Llibres del Delicte

Mòdul 38-39


Llibres del Delicte és una editorial independent, que neix a Barcelona amb la voluntat de mantenir un compromís amb la literatura en català i, en concret, amb la bona novel·la negra que s’escriu al país. La nostra missió és editar llibres del gènere negre escrits per autors catalans i recuperar la tradició d’excel·lents autors i col·leccions d’obres que des de sempre ha situat la novel·la negra com un dels gèneres tradicionals de la literatura catalana. Ens adrecem al lector que vol llegir bones històries negres en català, ja siguin criminals, policíaques o qualsevol altre subgènere, però sempre amb un toc proper i temes que reflecteixen la societat catalana.

Llibres del Segle

Mòdul 32


Llibres del Segle va iniciar una nova etapa fa tres anys, amb direcció literària i gerència a càrrec de Marta Costa-Pau, periodista, i del poeta, assagista i crític literari Roger Costa-Pau. L'editorial va ser fundada a principis dels anys noranta per Manuel Costa-Pau, un editor de raça des de l'època d'Alfaguara i, més tard, de Llibres de l'Índex. En realitat, cal parlar d'un segell editorial eminentment empordanès, més que no pas gironí, tot i que des d'ara operarem més des de Girona que no pas des de Gaüses, que és on va néixer l'aventura. Sigui de l'Empordà o de l'Empordà amb aires d'empelt gironí, en cap cas ens considerem una editorial de signe local. Llibres del Segle és una editorial empordanesa, d'aquest país i del món i aquest esperit es mantindrà. I d'acord amb aquest esperit, val a dir que ens envoltarem de bons col·laboradors per implicar en el projecte com més persones millor i per arribar al nombre màxim de lectors. Bons amics, poetes, crítics, narradors, assagistes... En aquest començament de la nova etapa de Llibres del Segle apostarem fortament per la poesia.

Magrana

Mòdul 22-23


La Magrana. 40 anys de llibres en català, primer com a editorial independent i els darrers 15 anys dins el grup RBA. Un referent amb col•leccions de narrativa com Les ales esteses i La negra, l’assaig d’Orígens, la literatura juvenil amb L’Esparver i la literatura clàssica amb Clàssics de Grècia i Roma.

Males Herbes

Mòdul 35


L’editorial Males Herbes neix amb la intenció d’ocupar un espai buit en el panorama literari català. El que oferim és una col•lecció de narrativa en format butxaca, amb un disseny cuidat i un preu assequible, que manté un ull posat en la literatura fantàstica i un altre en la contracultura, a més d’un interès especial per allò satíric.

Ministeri de Cultura - Govern d'Andorra

Mòdul 42


El ministeri de Cultura del Govern d’Andorra s’encarrega de la promoció, la cooperació i la difusió cultural del país tant dins com fora d’Andorra; salvaguarda el patrimoni cultural, gestiona la Biblioteca Nacional d’Andorra i la Biblioteca Pública del Govern, l’Arxiu Nacional d’Andorra i els Museus nacionals, entre d’altres equipaments. Promou la cultura tradicional i popular andorranes i protegeix i fomenta la llengua catalana, llengua oficial d’Andorra.

Montena

Mòdul 62


Inicialment, el segell va aparèixer a Madrid, el 14 d'octubre de 1976, com Edicions Montena, especialitzant-se des dels seus inicis en joves lectors. En 1986 es va unir al grup italià Mondadori i en 2001 va començar a formar part del que era en aquella època el grup editorial Random House Mondadori. Des del primer moment, la vocació del segell ha estat dirigir-se directament als joves i oferir-los la millor proposta de continguts en llibres amb un llenguatge fresc, ple de diàlegs, molt cinematogràfic i que conviden a la complicitat, en un ferm compromís per les col•leccions i temàtiques d'actualitat.

Mosaics Llibres

Mòdul 49


Mosaics Llibres és una petita editorial independent especialitzada en literatura infantil i juvenil. La qualitat del text, les il·lustracions i l'edició són el segell que caracteritza els nostres llibres. I la il·lusió, el motor per continuar endavant amb aquest repte. Perquè per créixer, imaginar, dubtar, preguntar, pensar, fer-nos grans i lliures calen llibres, i més llibres encara.

Muntanya de Llibres

Mòdul 59-60


Muntanya de Llibres és una llibreria especialitzada de muntanya i viatges amb un fons de més de 40.000 referències amb 13 anys d'història. La nostra vocació és oferir als nostres clients la millora varietat de publicacions nacionals i internacionals per tal de que puguin preparar i gaudir del seu temps lliure.

Muntanya de Llibres

Mòdul 57-58


Muntanya de Llibres és una llibreria especialitzada de muntanya i viatges amb un fons de més de 40.000 referències amb 13 anys d'història. La nostra vocació és oferir als nostres clients la millora varietat de publicacions nacionals i internacionals per tal de que puguin preparar i gaudir del seu temps lliure.

Ned Ediciones

Mòdul 33


Editorial especialitzada en perspectives progressistes, reflexions polítiques i ciències socials, amb la publicació de llibres relacionats amb el medi ambient, l'educació, la política i l'atenció de la salut; dirigits a estudiants, acadèmics, activistes i lectors en general.

Nórdica Libros

Mòdul 26-27


Nørdicalibros neix el 2006 amb la intenció de ser l'editorial de referència a Espanya de les diferents literatures dels països nòrdics. En el nostre catàleg han anat apareixent autors clàssics i autors menys coneguts, escollits per la seva qualitat literària. Volem editar les obres fonamentals d'aquests països, algunes editades abans a Espanya, però que per criteris comercials han anat desapareixent dels catàlegs actuals. Som conscients de l'aportació fonamental dels autors nòrdics a la literatura universal i per això intentarem, en la mesura de les nostres possibilitats, triar els títols guiant-nos per criteris d'excel·lència literària més que per la seva rendibilitat en termes econòmics. A més del nostre interès per la literatura nòrdica, reflectida en la colecciónletrasnördicas, al catàleg hi ha altres col·leccions: colecciónilustrados, que és una aposta molt important per una cosa que trobàvem a faltar en l'edició a Espanya: els llibres il·lustrats per a adults; la tercera col·lecció és colecciónotraslatitudes, espai dedicat a la recuperació de textos fonamentals de la literatura universal. Recentment hem creat dues noves línies: la colecciónsoñandociudades i la colecciónminilecturas. Editem els llibres amb la major cura. Creiem que l'aportació de les noves tecnologies no ha de suposar la pèrdua dels oficis que fan que el llibre sigui el major element de transmissió cultural, tant pel seu contingut com per la seva presència. Hem estat pioners en la realització de booktrailers, i estem presents a Facebook i Twitter. Prestem especial atenció a la selecció dels textos i les traduccions, però també a la seva rigorosa correcció, la selecció dels papers i tipografies més adequades (per la seva llegibilitat i bellesa), així com de les millors enquadernacions que assegurin la conservació del llibre.

Norma Editorial

Mòdul 50-51


La primera llibreria Norma Comics, al Passeig de Sant Joan de Barcelona, es va inaugurar l'any 1983. Des de llavors ha anat creixent tant en metres com a oferta fins a esdevenir tota una icona de la ciutat i una de les millors llibreries especialitzades de Europa, per la qual passen més de 80.000 persones anuals. L'èxit d'aquest primer establiment va propiciar la creació d'una xarxa de llibreries franquiciades, repartides per tota la geografia espanyola. És un model de negoci senzill i econòmic, l'objectiu és la difusió del còmic.

Obrador Edèndum

Mòdul 2


Obrador Edèndum és una editorial, dedicada a la literatura humanística i científica, establerta a Santa Coloma de Queralt l’any 2005. El seu àmbit d’edició comprèn l’assaig filosòfic i teològic, el pensament científic i la literatura d’idees, sempre amb voluntat divulgadora. El catàleg agrupa les publicacions en quatre grans blocs temàtics: ciència, filosofia, literatura i medievalística.

Onada Edicions

Mòdul 61


Onada Edicions és una editorial de Benicarló, al Baix Maestrat. Des de l'any 2003, ha esdevingut la referència en les comarques de cruïlla que composen el Maestrat, els Ports i les Terres de l'Ebre. Està especialitzada en diverses línies editorials: ficció, infantil-juvenil, gastronomia, territori, assaig… amb unes publicacions que destaquen per la qualitat i la proximitat.

Ooso Còmics

Mòdul 43


Micro editorial especialitzada en el còmic i novel•les gràfiques en català. La col•lecció del Supercatalà, còmic que segueix l’estricta actualitat amb ironia i humor a través del seu protagonista, el supercatalà.

Pagès Editors

Mòdul 36


Pagès Editors des de 1990 hem apostat per la publicació d’obres de rigor i qualitat en llengua catalana i occitana. Al nostre catàleg, de caire generalista, hi figuren obres tant de ficció, a través de la narrativa, la poesia i el teatre, com de no ficció. Mitjançant tots aquests gèneres, organitzats en una llarga i variada llista de col•leccions, abordem temes molt diversos com història, filosofia, lingüística, creixement personal, religió, cultura popular, cuina, educació, política i sociologia.

Picarona

Mòdul 33


Picarona va néixer el 2013 amb la vocació de potenciar l'amor per la lectura entre els més petits de la casa, amb la idea de crear meravellosos «lleons» i «lleones», «monstres», «dragons», «prínceps» i «princeses »i tota mena de« éssers fantàstics ». La nostra marxa de més de trenta anys com a Edicions Obelisc, dedicats als llibres de no ficció per a adults, ens van portar a fixar-nos també en els interessos i necessitats dels més petits. Grans i cridaneres il·lustracions anaven a recórrer les nostres pàgines, acompanyades d'històries a un temps divertides, enriquidores i vivencials. I en això estem. La nostra Picarona ha crescut amb molta rapidesa i molt bé: al llarg, a l'ample i en profunditat. Ha recuperat els títols clàssics amb els que tots hem crescut, però, alhora, ha abordat multitud d'històries noves, reals i quotidianes; s'ha envoltat d'aventures, humor, màgia i fantasia que -a la chita llegint- ensenyen a comprendre emocions ia gestionar-les, a descobrir, a explorar, a posar-se en la pell de l'altre, així com a forjar-se com a persona, com a éssers humans autèntics , únics, solidaris. Picarona segueix creixent -bona prova d'això és el nostre ben nodrit catàleg-, segueix acostant-se a la curiositat innata dels nens, a la seva mirada neta i nova, per ajudar-los a descobrir el més meravellós d'aquest món, amb el compromís ètic i estètic que es mereixen, i segueix volent que es commoguin i es diverteixin, i també seduir-los. La nostra aposta és mantenir el nostre camí, convicció i energia en la defensa de la lectura, aquesta arma d'instrucció massiva. Ens acompanyes?

Planeta

Mòdul 50-51


Editorial Planeta, embrió del que és avui el Grup Planeta, es va fundar el 1945, fa més de seixanta anys. És l'editorial de prestigi amb més influència en el món de parla hispana. Anualment convoca el Premi Planeta, el més destacat dels certàmens espanyols, al costat d'altres de gran rellevància literària.

Pòrtic

Mòdul 52


Editorial Pòrtic es funda el 1963 i entra a formar part del Grup Enciclopèdia Catalana el 1997. El 2007 s’incorpora a Grup 62. S’ha caracteritzat per la seva tasca en el camp de la no-ficció, concretament biografies, memòries, assaig, monografies històriques, llibres de naturalesa i guies.

Proa

Mòdul 14-15


Edicions Proa és un segell editorial de llarga història orientat, de manera preferent, a l’edició literària. D’altra banda, Proa sempre ha tingut una vocació i voluntat d’atendre tots els gèneres literaris, raó per la qual, el seu catàleg comprèn col·leccions de narrativa i de poesia, d’assaig i de teatre, d’estudis literaris i històrics, de reflexió i de debat. L’equip actual d’Edicions Proa, a més del seu responsable editorial, Josep Lluch, està integrat per un editor de taula, Antoni Vallès, un responsable de premsa, Xavier Gafarot, i el departament de màrqueting del Grup 62, amb Gloria Gasch al capdavant. Així mateix, per a les feines administratives, l’editorial és assistida per l’equip de la secretaria editorial del Grup 62, de manera especial per Montserrat Molons. I pel que fa la distribució a llibreries, Proa confia en l’equip de d’Un per un, encapçalat per Pep Amargant.

Profit Editorial

Mòdul 22-23


En Profit Editorial iniciar el nostre camí el 1984, especialitzant-nos en la publicació de continguts management. Uns anys després, el 1997, ampliem horitzons amb el segell Amat, enfocat al llibre pràctic. Els objectius de l'editorial sempre s'han basat en valors com la transmissió de coneixement, el rigor dels continguts i la vocació de servei. La línia Profit compta amb una cartera d'autors i col·laboradors de reconegut prestigi nacional i internacional, destacant professors de les principals escoles de negocis, com Harvard Business School, Columbia Business School, Institut Lean Management, London Business School, Wharton School, ESADE, IESE , UPF o EADA, entre d'altres.

Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Mòdul 24


Publicacions de l’Abadia de Montserrat amb més de 500 anys, és l’editorial més antiga d’Europa. Hereva de la impremta fundada a Montserrat al segle XV, ha tingut al llarg dels segles una activitat ininterrompuda, i des del final de la dècada de 1950 ha dedicat una especial atenció als temes relacionats amb la cultura catalana. Actualment compta amb un fons editorial d’uns 2.000 títols. Les principals matèries que abasta són: la història, l’art, l’assaig, els estudis de llengua i la literatura, la religió, la música per a escoles, els cursos de català per a no-catalanoparlants, l’excursionisme i el llibre infantil i juvenil.

Publicacions de la Universitat de València

Mòdul 61


L'objectiu bàsic de Publicacions de la Universitat de València (PUV) és la difusió de la producció científica, i intel·lectual en sentit més general, generada a la Universitat de València a través dels procediments habituals del procés editorial, és a dir, de la confecció de llibres i revistes.

Quaderns Crema

Mòdul 26-27


Quaderns Crema és una editorial independent fundada l’any 1979. Amb un catàleg concebut com a espai de diàleg transversal a través dels anys i els gèneres, la nostra missió ha estat sempre oferir llibres editats amb el màxim rigor, produïts amb els millors materials i amb un disseny modern i agosarat. Ens hem proposat presentar autors fonamentals de les lletres catalanes en edicions noves i acurades, oferir traduccions de qualitat d’obres cabdals del patrimoni universal, i donar cabuda a nous narradors, poetes i assagistes.

Rafael Dalmau, Editor

Mòdul 20


«Rafael Dalmau, Editor» va ser fundada l'any 1959 per Rafael Dalmau i Farreres, conjuntament amb la seva filla Maria Carme Dalmau i Dalmau, després d'una llarga trajectòria de vinculació amb el món del llibre. Continua com a empresa familiar a mans de la tercera generació. L'editorial s'ha especialitzat en els àmbits de la història, la geografia i la cultura popular catalanes. L'any 1985 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Raig Verd

Mòdul 57-58


Des de l’inici d’aquest projecte ens hem preguntat per què volem editar llibres. La resposta és donar més espai a obres inquisitives, compromeses, valentes, inconformistes i exigents a les llibreries i a les biblioteques. Ens agradaria que els nostres llibres col·laboressin a formar una societat on cada vegada hi hagi més persones interessades en ser actors i no només espectadors del seu temps. Publiquem obres inquisitives, valentes, inconformistes i exigents. El nostre objectiu és publicar obres de qualitat de la millor manera possible.

Rata

Mòdul 6-7


Llibres amb ànima escrits des de la necessitat. És quan coincideix qui necessita llegir amb qui necessita escriure.

Revista Portella

Mòdul 42


Amb Portella pretenem generar un fòrum de cultura decididament andorrà, però alhora obert i permeable a totes les influències de contrades veïnes o llunyanes, amb les quals tenim lligams ancestrals, i a totes les persones que, nascudes aquí o vingudes d’arreu, han niat en aquesta demarcació minúscula.

Rosa dels Vents

Mòdul 30-31


Rosa dels Vents és el segell en llengua catalana de Random House. Va néixer el març de 2002 i engloba els llibres més reeixits i de més rellevància de tots els segells del grup. Ofereix al lector autors catalans de gran èxit com Albert Espinosa, Jordi Sierra i Fabra, Toni Hill o Blanca Busquets, guardonada amb el premi Llibreter 2011, entre d'altres, a més de traduccions al català dels autors més destacats del grup com Ildefonso Falcones, Julia Navarro, Umberto Eco, Isabel Allende i Javier Cercas. Des de la narrativa estrangera fins a l'assaig i el llibre divulgatiu, tots els gèneres tenen cabuda en aquest segell àmpliament reconegut en la literatura catalana.

Salamandra

Mòdul 38-39


El llançament de Salamandra a l'octubre de l'any 2000 va suposar un fet inusual en el món de l'edició. El flamant segell naixia fort, sa i amb molts quilos de pes, ja que es recolzava sobre la base d'una editorial prou rodada que, amb la seva pròpia estructura i el seu propi catàleg d'autors, portava funcionant gairebé onze anys al mercat espanyol amb la marca Emecé, marca que al seu torn acumulava una brillant història de 60 anys en el món de l'edició en espanyol, tant a Llatinoamèrica com a Espanya. Així s'explica que, contràriament al que propugnava una de les velles veritats del gremi -aquella que afirmava que són necessaris almenys deu anys perquè una editorial adquireixi un segell reconeixible i valorat pels professionals i el públic lector més avezado-, la fulgurant trajectòria de Salamandra s'hagi materialitzat gairebé des de l'inici de la nostra gran aventura com a editors independents. L'experiència ensenya que el pas del temps es percep segons la intensitat del viscut, lent quan res interessant passa, fugaç quan els esdeveniments se succeeixen. En aquest sentit, els primers deu anys de Salamandra van ser vertiginosos. Així doncs, en aquests breus paràgrafs procuraré resumir el més destacat d'un decenni de bones lectures.

Salvat

Mòdul 30-31


Editorial Salvat, fundada a Barcelona el 1869, forma part de la multinacional francesa HACHETTE LIVRE, i està present en els països de parla hispana i portuguesa: Espanya, Portugal i Amèrica Llatina (Brasil, Argentina, Mèxic, Xile, Perú). Editorial Salvat porta més de mig segle oferint al quiosc productes editorials de qualitat. Un catàleg amb productes enfocats a noves tendències i als interessos particulars dels lectors concentrats en els segments infantil, col·leccionisme masculí i femení, col·leccionables de figures, modelisme, còmics i llibres. Dins de la gran varietat de productes, Editorial Salvat treballa amb prestigioses i reconegudes llicències com Marvel, Disney, Hello Kitty, Betty Boop i Astèrix; a més de cursos de manualitats com ganxet, tricot i patchwork. En Salvat compartim les teves aficions!

Sd Edicions

Mòdul 55-56


Petita editorial amb seu a Barcelona que publica en àmbits molt concrets, com cuina, llibre il·lustrat –infantil i per a adults–, estètica, pensament i crítica.

Sembra Llibres

Mòdul 12-13


Sembra Llibres som una editorial independent, un projecte cooperatiu i arrelat al territori que naix amb la voluntat de sumar experiències i esforços. Creiem en la interrelació entre lectors, autors i editors; en l’intercanvi d’idees, en aprendre els uns dels altres. Aquesta és la raó que ens mou a editar, i la motivació que ens impulsa a crear una xarxa de subscriptors i subscriptores que vertebren aquest nou projecte.

Símbol Editors

Mòdul 3


Símbol Editors va néixer el mes de desembre de 1998 a Sant Cugat del Vallès. Amb més il·lusió que recursos, amb més voluntat que coneixement, ens vàrem decidir a editar el nostre primer llibre. En un moment de concentració dels grans grups editorials i d’absorció de les editorials petites per part de les grans, Símbol Editors va néixer amb la intenció i esperança d’oferir, a través dels nostres llibres, una nova opció als lectors i lectores en català. Des d’aleshores ençà hem anat publicant llibres fins a configurar el fons que avui posem al vostre abast i que creix any rere any. Ara, la digitalització de continguts i la comercialització dels llibres electrònics constitueixen un nou repte en el que volem ser presents, i res no ens fa més feliços que ens hi vulgueu acompanyar.

Susaeta

Mòdul 33


Suaeta Edicions és líder en l'edició de llibres infantils i juvenils en el mercat de parla hispana i és una de les principals editorials de llibres de cuina, jardineria, bricolatge i llibres en general.

Takatuka

Mòdul 55-56


Takatuka vol ser l'illa on trobaran terra aquelles persones que pensen que la lectura ha de ser un medi per entretenir, però també l'ocasió per reflexionar, madurar i caminar cap a un mon millor. A Takatuka ens prenem als nens i nenes molt seriosament, i volem facilitar el diàleg entre adults i petits, posant a la disposició d’ells llibres que els permetin entendre millor el món en el qual creixeran, i que serveixin, al mateix temps, als adults per a abordar qüestions per a les quals no sempre és fàcil trobar les paraules adequades. Confiem en la capacitat de nenes i nens per a entendre determinades situacions a les que de tota manera s’han d’enfrontar sovint. Els nostres llibres parlen de la capacitat de superació de les persones, del perniciós dels prejudicis, de com enfrontar-se a les pròpies pors, o de com explicar la mort d'una manera propera i no dolorosa.

Témenos Editorial

Mòdul 28


La nostra editorial va néixer a finals de 2007 amb l'ànim de servir de plataforma a escriptors que, fossin inèdits o amb obra publicada, trobaven dificultats per publicar per altres mitjans. Així doncs, Témenos edicions vol ser aquest "espai sagrat" on els llibres i els seus autors es troben acollits, treballant de manera còmplice perquè els lectors puguin conèixer la seva obra.

Thule

Mòdul 55-56


Thule Edicions és una editorial que explora nous camins literaris, nous formats i materials d'edició, una editorial que investiga en les possibilitats que ofereix el disseny com a complement ideal per interpretar i revalorar el text, sempre mitjançant el llibre il•lustrat.

Tigre de Paper

Mòdul 12-13


Tigre de paper | Edicions som una editorial nascuda el 2011 i amb gairebé 50 obres editades en 4 col·leccions, les quals contribueixen a desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana. Per això ens hem sumat al conjunt d’editorials i projectes culturals que enfrontem la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular, treballant amb Virus Editorial, cooperant amb Llibres Artesans, participant de l’Espai Contrabandos, impulsant Literal, fira de llibres i idees radicals i sent membres de l’Associació d’Editorials Independents Llegir en català. Hem crescut amb la ferma voluntat de que els nostres llibres puguin ser eines per aquelles persones i col·lectius mobilitzats en la lluita per la transformació social, i alhora, una porta d’entrada al pensament i la consciència crítica per a totes aquelles lectores de ment desperta.

Tramuntana

Mòdul 38-39


Triangle Postals

Mòdul 25


Triangle Postals és una editorial nascuda fa més de 30 anys a Menorca. Un extens i exigent fons fotogràfic, un disseny innovador i el treball d’escriptors i especialistes de prestigi son els tres motors d’unes propostes editorials que inclouen principalment el patrimoni arquitectònic i paisatgístic de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. Llibres de petit i gran format, guies, mapes, postals, calendaris i altres productes de record, editats en un ampli ventall d’idiomes, omplen un catàleg que mostra la vitalitat, la riquesa cultural i l’atractiu turístic de casa nostra.

Tushita Edicions

Mòdul 25


Tushita edicions és un nou projecte editorial que va ser concebut en ple hivern de 2011, a contracorrent, i assetjat per la crisi econòmica mundial, però amb molta il·lusió i ganes de fer-se un lloc i un públic fidel. Disposa d’un equip de professionals i col·laboradors, rigorosos i entusiastes, els quals aportaran la seva saviesa tècnica per poder destil·lar un producte de qualitat. Tushita edicions pretén treballar, majoritàriament, en quatre grans blocs o eixos temàtics. Considerem que, actualment, els àmbits de més envergadura d’aquesta editorial, que són la literatura de viatges i de muntanya, sobretot en català i també en castellà (encara que en menor mesura) es troben, des de fa força temps, ben orfes.

Tusquets

Mòdul 14-15


Tusquets Editores és una editorial literària fundada el 1969 per Beatriz de Moura. Els seus diferents col·leccions acullen obres de narrativa, poesia, gènere memorialístic i assaig, tant científic com humanístic. En el seu catàleg destaquen autors de la talla de Samuel Beckett, E.M. Cioran, Almudena Grandes, John Irving, Milan Kundera, Luis Landero, Henning Mankell, Arthur Miller, Haruki Murakami o Jorge Semprún, entre d'altres.

Universitat de Barcelona

Mòdul 44-45


Publiquem llibres destinats a difondre el coneixement en temes humanístics, científics, de recerca i pedagògico-docents.

Universitat Jaume I

Mòdul 61


El Servei de Comunicació i Publicacions (SCP) és l'òrgan professional responsable de la gestió de la imatge i la comunicació de la Universitat Jaume I. L'SCP desenvolupa activitats de difusió i projecció institucional mitjançant la comunicació corporativa, les relacions amb els mitjans de comunicació, les xarxes socials, la promoció dels estudis, el patrocini i mecenatge, i la producció editorial i audiovisual.

Verdaguer Edicions

Mòdul 11


Verdaguer Edicions és l’editorial de la Fundació Jacint Verdaguer que preserva i edita l’obra del Jacint Verdaguer, en garanteix la publicació sota el rigor filològic dels estudiosos i la posa a l’abast dels lectors d’avui amb tota la significació nacional i universal que representa el poeta.

Viena Edicions

Mòdul 38-39


La divisió de serveis està formada per un equip de professionals qualificats i especialitzats en publicacions de prestigi i edicions personalitzades, amb més de 12 anys d'experiència en el món de l'edició. La nostra raó de ser és oferir un servei integral a totes les empreses que necessiten editar publicacions de qualitat i prestigi, i proporcionar un ampli ventall de possibilitats a l'hora de personalitzar edicions amb objectius diversos. Professionalitat, rigor i eficàcia defineixen la nostra manera de treballar i d'elaborar tots els projectes que ens confien els nostres clients.

Vincle Editorial

Mòdul 61


VINCLE és un segell editorial independent amb un catàleg de cinc col·leccions. Els casos d’èxit d’empreses de la Comunitat Valenciana són l’objecte de la col·lecció Empreses. Panorama recull assajos que ajuden a entendre la realitat que ens envolta. Literatura recull obres de ficció amb un punt de vista diferent. Per al públic més jove estan destinades les col·leccions La canya de pescar i El mornell.

Voliana Edicions

Mòdul 48


Voliana Edicions neix el 2010. Publiquem autors catalans d’arreu dels Països Catalans. Actualment disposem de les següents col•leccions: • Voliac de Ficció, amb novel•les però sobretot reculls de relats que han tingut molt bona acollida. • Entrevol d’assaig, ens hem especialitat en assaig sociolingüístic. • Memòria, volen recuperar la nostra memòria històrica. • Retorn al sol, de ficció especulativa o ciència-ficció, 6 títols publicats. • Poesia, 7 títols publicats.

Vox

Mòdul 62


Tu no ho saps però necessites un llibre Vox: per aprendre idiomes, expressar-te millor, per tal que els teus fills aprenguin jugant, per navegar pel món...

VVKids

Mòduls 1


VVKids és un segell editorial centrat en el món infantil i juvenil. Cada llibre està editat amb cura, amb un plantejament lúdic, i sempre pensant amb els vertaders protagonistes de la lectura: els nens i les nenes.