Tom Carr a la primera Nit de La Setmana

Penguin Random House juga fort amb el català
Dilluns, juliol 30, 2018
El Magnànim tanca el curs amb un balanç de més de vuitanta actes entre presentacions i debats
Dimarts, juliol 31, 2018

Per primera vegada, a l’avinguda de la Catedral, obrim La Setmana a la nit. Divendres dia 14, La Setmana estarà oberta fins a les 12.00 h de la nit.

Una de les activitats que s’ha programat per aquesta nit, és el projecte Jo llegint, de Tom Carr

De la mà de l’artista plàstic Tom Carr, s’animarà als assistents a celebrar el fet de llegir i tot emulant el llenguatge de les siluetes de perfil anteriors a l’aparició de la fotografia i en un espai especialment disposat, es convidarà a un joc per al qual caldran dues persones i un llibre. L’una es col·locarà de perfil, amb un llibre a les mans entre la projecció i la pantalla, i l’altra li farà una foto. Una manera senzilla i lúdica de convertir en protagonistes els lectors i els seus llibres. Totes les fotografies podran participar en un concurs que s’organitzarà a través de les xarxes socials de La Setmana.

Artista reconegut nacional i internacionalment, Tom Carr ha seguit des dels anys 80 una llarga trajectòria que abasta instal·lacions, escultura i pintura, amb una especial projecció en obres d’art públic. Defensor d’un concepte d’escultura múltiple, en perpetu diàleg amb l’espai a través de la llum i el color, Tom Carr defineix llocs i aporta elements de reflexió crítica. Expressa la vulnerabilitat de la matèria en la seva forma més íntima; així, l’equilibri de les forces presents fa bascular la serenitat d’una corba, o l’estridència d’un color recrea una forma adormida. Cadascuna de les seves obres, d’una sorprenent simplicitat, apareix com el signe imperatiu d’una evolució que va desxifrant-se ininterrompudament. I cadascuna dibuixa, d’una manera fràgil i contundent, simple i alhora única, una imatge probable del pensament.